Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 „Zajedno protiv govora mržnje“ – Rijeka – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

19.06.2018.

Preventivni program MUP-a

„Zajedno protiv govora mržnje“

D.K./Soundset | Petak, 24. ožujka 2017.

U Informativnim centru za prevenciju kriminaliteta u Rijeci danas je započeo preventivni program MUP-a „Zajedno protiv govora mržnje“, s ciljem sprječavanja govora mržnje i nasilja na sportskim događanjima.

Cilj ove aktivnosti je promicanje kulture dijaloga, tolerancije i nediskriminacije te sprječavanje svih oblika govora mržnje.

Događaju su nazočili ministar unutarnjih poslova Republike Hrvatske Vlaho Orepić, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, zamjenica župana Primorsko-goranske županije Marina Medarić, sutkinja Prekršajnog suda u Rijeci Lada Pažanin, rektorica Sveučilišta u Rijeci prof.dr.sc. Snježana Prijić – Samardžija, ravnatelj KBC Rijeka prof.dr.sc. Davor Štimac, dr.med., generalni direktor HNK Rijeka Vlado Čohar, hrvatski vaterpolist, olimpijac i predsjednik Riječkog sportskog saveza Samir Barać, u ime udruge – kluba navijača hrvatske nogometne reprezentacije Uvijek vjerni Ana Lovasić i sportski novinar Orlando Rivetti, koji su svima uputili kratku i jasnu poruku o sprječavanju nasilja i mržnje na tribinama.

Ministar unutarnjih poslova Orepić rekao je kako su temeljne ljudske potrebe ljubav, mir, dostojanstvo i sigurnost, a govor mržnje ni na koji način ne možemo povezati s time, već se njime destruktivno koriste oni koji vjeruju da su za njihove probleme krivi drugi i drugačiji.

Gradonačelnik Obersnel poručio je kako je Rijeka grad prepoznatljiv po razumijevanju i toleranciji te naglasio kako Riječani žele živjeti bez mržnje i nasilja. „Naš je moto Hrabrost je odabrati nenasilje i toleranciju!, a zadaća svih nas je da pomognemo naročito najmlađima shvatiti kako su nenasilje i tolerancija jedini pravi izbor u međuljudskoj komunikaciji“, zaključio je.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset