Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Sredstva za gradski Crveni križ – Rijeka – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

18.06.2018.

GRAD RIJEKA

Sredstva za gradski Crveni križ

D.K./Soundset | Utorak, 07. veljače 2017.

Oko dva i pol milijuna kuna Grad Rijeka izdvojit će za rad Gradskog društva Crvenog križa Rijeka.

U odnosu na lani, povećanje je to sredstava za 6%. Najveći dio sredstava, odnosno 2.200.000,00 kuna namijenjeno je Pučkoj kuhinji, a financira se i smještaj u Domu Crvenog križa, organizacija stanovanja u nužnom smještaju, kamp za mlade Crvenog križa iz obitelji socijalnih potreba, Služba traženja, edukacija učenika za pružanje prve pomoći; program dobrovoljnog darivanja krvi, priprema za djelovanje u katastrofama i izvanrednim situacijama, zdravstveno prosvjećivanje za građane u mjesnim odborima te osposobljavanje odgojno-obrazovnih radnika za pružanje prve pomoći učenicima sa zdravstvenim teškoćama.

Osim tih sredstava, Grad Rijeka financira i javni prijevoz dobrovoljnih darivatelja krvi, a to pravo može ostvariti muškarac s 40 i više darivanja i žena s 25 i više darivanja krvi. Za tu namjenu Grad Rijeka godišnje izdvaja iznos od 800.000,00 kuna.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset