Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Spriječeni u pokušaju ilegalnog prelaska granice – Rijeka – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

21.06.2018.

Uhvaćen u protuzakonitom prebacivanju

Spriječeni u pokušaju ilegalnog prelaska granice

D.K./Soundset | Petak, 10. veljače 2017.

Jučer, oko 5.15 sati u blizini graničnog prijelaza Rupa djelatnici granične policije spriječili su četvoricu državljana Kosova u pokušaju ilegalnog prelaska državne granice. 

Svi zatečeni strani državljani privedeni su u Postaje granične policije Rupa gdje su im nakon provedenog postupka donijeta rješenja o protjerivanju iz Republike Hrvatske temeljem Zakona o strancima, a jednom od njih izdan je i prekršajni nalog sukladno odredbama Zakona o schengenskim granicama.

Provedeno je kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Schengenskog sporazuma. U ranim jutarnjim satima 9. veljače osumnjičenog su zatekli djelatnici granične policije u blizini graničnog prijelaza Rupa, a nedaleko vozila kojim je upravljao zatečeni su strani državljani u pokušaju ilegalnog prelaska državne granice.

Tijekom provedenog kriminalističkog istraživanja utvrđeno je kako je u namjeri stjecanja protupravne imovinske koristi dogovorio te za određeni novčani iznos prevezao spomenute strane državljane u namjeri da im omogući ilegalni prelazak državne granice između Hrvatske i Slovenije.

Osumnjičeni 32-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset