Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Potpisan Sporazum o sufinanciranju logopeda – Rijeka – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

23.06.2018.

DELNICE

Potpisan Sporazum o sufinanciranju logopeda

D.K./Soundset | Četvrtak, 22. prosinca 2016.

U Delnicama je potpisan Sporazum o sufinanciranju zajedničkog programa kojim će Primorsko-goranska županija u suradnji s goranskim gradovima i općinama osigurati logopeda za djecu iz Gorskog kotara.

Potpisivanju su u ime Županije prisustvovali zamjenik župana Petar Mamula i pročelnica UO za socijalnu politiku i mlade Dragica Marač.

Dostupnost logopedskih usluga za djecu predškolske dobi i djecu nižih razreda osnovne škole s područja Gorskog kotara već je duže vrijeme značajan problem u integraciji djece s govorno-jezičnim teškoćama u redovni osnovnoškolski program.

U većini slučajeva roditelji takve djece primorani su usluge logopedske terapije i rehabilitacije tražiti u okviru Dnevnog centra za rehabilitaciju "Slava Raškaj" u Rijeci, što iziskuje odsustvovanje s posla i dodatne troškove, a predstavlja i značajan dodatni pritisak na Centar koji zbog nemogućnosti zapošljavanja novih stručnih radnika nije u mogućnosti pružati usluge u skladu sa standardima struke.

Iako su u 2015. godini omogućene usluge logopeda, postojala je potreba za stalnim angažmanom logopeda kroz puno radno vrijeme. Temeljem ovog sporazuma Županija će svake godine sklapati ugovor o sufinanciranju programa s Delnicama, osiguravajući sredstva za pokrivanje 50% troškova programa u tekućoj godini.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset