Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Općina Viškovo pomaže poduzetnike i nezaposlene – Rijeka – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

21.04.2018.

osigurano milijun kuna

Općina Viškovo pomaže poduzetnike i nezaposlene

D.K./Soundset | Petak, 10. veljače 2017.

Općina Viškovo objavila je Javni poziv poduzetnicima za dodjelu potpora i subvencija za poticanje razvoja gospodarstva i smanjenja nezaposlenosti za 2017. godinu. 

Javni poziv sadrži ukupno devet mjera za mikro, male i srednje subjekte malog gospodarstva te nezaposlene osobe.

Cilj mjera je jačanje konkurentnosti poduzetnika na tržištu, poticanje investicija te ulaganja u proizvodne procese i marketing, poticanje zapošljavanja i samozapošljavanja, poticanje pokretanja novih poslovnih procesa te osiguravanje dostupnijih izvora financiranja aktivnosti vezanih uz poslovne procese poduzetnika.

Na popisu su tako potpore za osnivanje novih gospodarskih subjekata, potpore za zapošljavanje, samozapošljavanje i zapošljavanje mladih osoba nakon stručnog usavršavanja. Osim toga predviđene su i mjere za subvenciju kamata na poduzetničke kredite, potpore za nabavu opreme, za izradu projektne dokumentacije kao i potpore za izradu mobilnih aplikacija.

Posebno se ističe mjera kojom se osigurava subvencija plaća bivšim stipendistima Općine, a za ove mjere u proračunu za 2017. godinu predviđeno je gotovo milijun kuna.

Rok za prijave po Javnom pozivu je do iskorištenja sredstava koja su osigurana po pojedinoj mjeri, a najkasnije do 30. studenog 2017. godine. www.opcina-viskovo.hr .

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset