Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Od Nove godine raste iznos sredstava za novorođenu djecu – Rijeka – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

23.06.2018.

GRAD RIJEKA

Subvencije za stanarinu

Rijeka Utorak, 27. prosinca 2016.

Od Nove godine raste iznos sredstava za novorođenu djecu

D.K./Soundset | Utorak, 27. prosinca 2016.

Poklon-bona za nabavu opreme novorođenčeta u 2017. godini iznosit će 2000 kuna. Isto kao i lani, odluka se odnosi na one roditelje koji zadovoljavaju gradski socijalni cenzus, odnosno primaju državnu socijalnu pomoći.

„Procjenjuje se da će ih sljedeće godine u gradu Rijeci biti stotinjak, a za njih je osigurano oko 200.000 kuna“, rekla je pročelnica Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Ankica Perhat, dodajući da svi oni koji imaju male prihode u obitelji, imaju pravo na poklon-bon koji mogu koristiti u nekoj od trgovina koje prodaju opremu za novorođenčad. 

Oni će također, kao i svi ostali roditelji bez obzira na prihode, za novorođenče dobiti i jednokratnu novčanu pomoć Grada Rijeke.

Za razliku od prethodne godine kada je ova pomoć iznosila 1500 kuna, odlukom Gradskog vijeća Grada Rijeke, u 2017. za prvo dijete iznos pomoći bit će 1500 kuna, za drugo 2000 kuna, a za treće i svako daljnje dijete u obitelji 3000 kuna. Za svu novorođenu djecu u sljedećoj godini gradskom proračunu osigurano je 1,8 milijuna kuna. Za ostvarivanje ovog prava roditelj treba u roku od šest mjeseci od rođenja djeteta dostaviti Odjelu gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb djetetov izvod iz matične knjige rođenih, osobnu iskaznicu roditelja te presliku tekućeg računa ili štedne knjižice. 

Što se tiče subvencioniranja troškova dječjeg vrtića, djeci čiji roditelji zadovoljavaju socijalni uvjet ili uvjet prihoda, poseban uvjet i uvjet udomiteljstva, Grad Rijeka u cijelosti pokriva troškove, a svima onima koji imaju veće prihode od gradskog socijalnog cenzusa ali koriste pravo na dječji doplatak, cijena vrtića umanjuje se za 30%. Grad Rijeka je za subvencioniranje troškova vrtića za oko 700-800 djece u 2017. osigurao oko 3,5 milijuna kuna. 

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset