Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Izborna kampanja za lokalne izbore 2017. – Rijeka – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

23.06.2018.

PRAVILA

Izborna kampanja za lokalne izbore 2017.

Dajana Kruneš | Petak, 05. svibnja 2017.

Soundset radijska grupa će tijekom izbora za članove predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, izbora za općinske načelnike, gradonačelnike i župane te njihove zamjenike i izbora za zamjenike općinskih načelnika, gradonačelnika i župana postupati sukladno Zakonu o lokalnim izborima(NN 144/12 , 121/16 ),  te uputama nadležnih tijela.

Soundset radijska grupa u predstavljanju izbornih aktivnosti u svojim programima jamči novinarsku neovisnost, profesionalnost i stručnost, dosljedno poštivanje novinarskoga kodeksa, te će Izbornu kampanju pratiti držeći se načela uravnoteženosti, poštenja i nepristranosti.

Soundset radijska grupa će u informativnim emisijama na jednostavan način rastumačiti izborni sustav i način kandidiranja, te pozivati građane da izađu na izbore. 

U okviru informativnih emisija izvještavanje o redovitim aktivnostima državnih i dužnosnika lokalne i regionalne samouprave provodit će se bez navođenja njihove kandidature na izborima te stranačke pripadnosti. 

Izvještavajući o rezultatima ispitivanja javnog mnijenja, SOUNDSET RADIJSKA GRUPA će jasno i nedvosmisleno objaviti ime stranke ili osobe koja je naručila ispitivanje, naziv organizacije koja je provela ispitivanje, ispitni uzorak i mogućnost pogreške te razdoblje u kojemu je ispitivanje provedeno. 

Soundset radijska grupa će se, dan uoči izborne šutnje i na dan izbora do 19 sati suzdržati od objave ishoda ispitivanja javnog mnijenja o raspoloženju birača, posebice o glasačkim namjerama, o izlasku na izbore ili pak odustajanjem od njega. 

Svim kandidatima Soundset radijska grupa će omogućiti objavljivanje plaćenih promidžbenih poruka, pod jednakim uvjetima. Soundset radijska grupa će osigurati da takve promidžbene poruke budu jasno odvojene od preostalog programa, tako da javnost može jasno razlučiti kako je riječ o plaćenoj promidžbenoj poruci.

Soundset radijska grupa će u svojim programima ,u redovitim informativnim emisijama redovito objavljivati sve informacije važne za izbore i tijek izbornoga postupka.

Soundset radijska grupa će emitirati u svojim dnevnim informativnim emisijama obavijesti Državnoga izbornog povjerenstva Republike Hrvatske, Etičkog povjerenstva i odluke Ustavnoga suda Republike Hrvatske važne za pravilnost postupka izbora.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset