Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 FOTO Deset tisuća maškara na riječkom karnevalu – Rijeka – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

19.06.2018.

Opće Ludilo u Rijeci

Poginuo 38-godišnjak

Rijeka Ponedjeljak, 16. veljače 2015.

FOTO Deset tisuća maškara na riječkom karnevalu

M.Š. / Soundset | Ponedjeljak, 16. veljače 2015.

Nakon ovogodišnjeg relativno kraćeg karnevalskog perioda i intenzivnih mjesec dana maškaranja, plesanja i pjevanja, sportskih aktivnosti, koncerata, gastronomskih užitaka, najslađe dječje povorke, cijelog niza humanitarnih događanja… Rijeka je doživjela i spektakularnu završnicu Riječkog karnevala 2015. – Međunarodnu karnevalsku povorku. 

Nepreglednoj povorci od 112 grupa i s oko 10.000 sudionika trebalo je više od 8 sati da prođe cijelom rutom i pokaže se rekordnom broju Riječana i gostiju koji su iskoristili sunčanu nedjelju i spustili se na Korzo doživjeti ovo jedinstveno okupljanje najnevjerojatnijih likova i alegorija iz svakodnevnog života. Moglo se vidjeti zumba-sumo boraca, veselih vrtnih patuljaka, pilića, limuna, kaktusa i rajskih ptica, ovaca, bombona, afričkih plemena i još bezbroj ostalih kreativnih i s ljubavlju izrađenih maski, te čak 80 alegorijskih kola. Na začelju povorke sve je tjerala naprijed jedna od uvijek najatraktivnijih grupa i čuvara maškarane tradicije – Halubajski zvončari. Kad su i oni odzvonili svoj đir po Korzu, odzvonilo je i Pustu koji je u režiji grupe Pom-F-Ri spaljen u ceremoniji na moru.

Povorka je i ove godine imala brojne sudionike iz inozemstva – 10 je grupa došlo iz Italije, Slovenije, Crne Gore, Srbije, Makedonije, a po prvi je put sudjelovala i jedna grupa iz SAD-a –službeni orkestar američke ratne mornarice za područje Europe s glazbenicima-vojnicima stacioniranim u Napulju (Italija). Uz to, kao i svake godine, grupa studentske udruge AIESEC u svojim je redovima imala članove iz raznih europskih zemalja. Iz raznih dijelova Hrvatske, Međunarodnu je karnevalsku povorku pohodilo 12 grupa.

Osim Riječana i posjetitelja iz cijele Hrvatske koji su manje ili više organizirano došli vidjeti povorku, pratile su je i grupe turista iz Italije, Mađarske, Austrije, Slovenije... ali i iz dalekog Japana. Uz podršku tvrtke Multilink, Međunarodna karnevalska povorka se putem webcasta pratila i u cijelome svijetu, točnije u 68 zemalja, te je zabilježeno više od 17.000 pregleda streama. 

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset