Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Financiranje rada defektologa i romskog pomagača u školama – Rijeka – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

22.05.2018.

I u 2017.

Pomoć umirovljenicima

Rijeka Utorak, 27. prosinca 2016.

Financiranje rada defektologa i romskog pomagača u školama

D.K./Soundset | Srijeda, 28. prosinca 2016.

Grad Rijeka i u 2017. nastavit će financirat rad stručnog suradnika-defektologa za pola radnog vremena (20 sati tjedno) u Osnovnoj školi Pećine, za što će se u proračunu osigurati 64 000 kuna. 

U OŠ Pećine djeluje Odjel za dodatnu defektološku pomoć za učenike oštećena vida u kojem, kao i knjižnica za te učenike. U školi radi jedan stručni suradnik defektolog, međutim škola ima potrebu za još jednim stručnim defektologom za pola radnog vremena, kojeg Grad Rijeka financira već dugi niz godina.

U Osnovnoj školi Škurinje Rijeka u drugom polugodištu školske 2016./2017. godine nastavit će se financirati rad romskog pomagača radi kvalitetnijeg obrazovanja pripadnika romske nacionalne manjine, na puno radno vrijeme, za što je osigurano 34 0000 kuna. Škola je pokušala ovu potrebu riješiti i putem poticajnih mjera Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, ali za sada bezuspješno. Škola ima veliki broj učenika koji uopće ili nedovoljno poznaju hrvatski jezik pa im je stoga potrebna pomoć za uključivanje i svladavanje školskog gradiva, pisanje zadaća i pružanje puno šire pomoći koju učenici traže od romskog pomagača. Pomagač, osim učenicima, pomaže i njihovim obiteljima u uključivanju i lakšem razumijevanju i prihvaćanju škole. 

Iz gradskog proračuna financira se više od 150 nastavnika za različite odgojno-obrazovne procese, od asistenata u nastavi pa do nastavnika koji rade u produženom ili cjelodnevnom boravku. (rijeka.hr)

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset