Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Energo rezimirao 2016. godinu – Rijeka – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

21.06.2018.

"Bila je uspješna"

Energo rezimirao 2016. godinu

D.K./Soundset | Četvrtak, 09. veljače 2017.

Prošla je godina za Energo bila godina pravične tarife, zadovoljnih korisnika i uspješnog poslovanja. 

Analiza računa toplinske energije za siječanj ove godine pokazuje da su računi manji, unatoč najnižim temperaturama u zadnje tri godine, rečeno je na konferenciji za medije na kojoj su ujedno najavljene nove investicije, podizanje razine automatizacije postojećih toplana te prelazak na 24-satni rad u toplovodnom režimu radi smanjenja gubitaka.

Direktor Energa Sanjin Kirigin naglasio je kako su neki od ključnih događaja i promjena koji su obilježili 2016. godinu u Energu bili snižena cijena grijanja, tehnički logični računi i pozitivno poslovanje tvrtke. Naime, nadovezujući se na trend smanjenja cijena toplinske energije koji je započeo 2015. godine, cijena toplinske energije tijekom 2016. godine smanjivala se dva puta, i to ukupno za oko 30%. Trenutna cijena snage iznosi 18,50 kn/kW, a energije 0,35 kn/kWh. Istaknuto je kako smanjenje cijene grijanja nije ugrozilo poslovanje Energa. 

Također, u 2016. godini gotovo da nije bilo prigovora na tehnički nelogične račune za toplinsku energiju, a na sve su postavljene upite Energove službe za korisnike reagirale promptno i kvalitetno. 

Tijekom 2016. godine nastavilo se s ulaganjima i radovima, pa je tako nastavljeno širenje i unaprjeđenje sustava javne rasvjete u gradu, izgradnja plinovoda u gradu Rijeci na području Srdoča i Martinkovca te u gradu Kastvu i Općini Viškovo, a dovršene su i pripremne radnje za drugu fazu obnove sustava toplovoda.

Iz Energa poručuju kako će se u 2017. godini nastaviti kapitalne investicije. 

Radovi će se provoditi na čak pet lokacija u gradu – na području Podmurvica, Škurinja, Srdoča, Kozale i toplane PO-48, a obuhvatit će više od 2.000 korisnika toplinske energije. Izvršit će se zamjena 2.550 metara toplovoda. U planu je i zamjena 20 toplinskih podstanica, automatiziranim i daljinski upravljanim podstanicamana i to na području Vojaka. 

Ukupna planirana investicija u 2017. godini doseže vrijednost od 2 milijuna eura.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset