Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 U tijeku pripreme za Devetnice – Požega – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

24.06.2018.

GRAD PLETERNICA

U tijeku pripreme za Devetnice

Verica Rebrina | Srijeda, 22. srpnja 2015.

I ove se godine grad Pleternica priprema za dolazak nekoliko desetaka tisuća hodočasnika koji će krajem kolovoza pohoditi Svetište Gospi od suza. Već punih 60 godina Pleternica je mjesto okupljanja mnogih vjernika koji traže utjehu u ovom svetištu . Kako se ove godine, ujedno slavi i 10 godine od uspostave svetišta Gospi od Suza očekuje se i veći dolazak hodočasnika iz svih krajeva Hrvatske pa i šire.

Prema riječima gradonačelnice grada Pleternice Antonije Jozić i grad Pleternica priprema se za dolazak većeg broja hodočasnika kako bi sve bez problema funkcioniralo. Naime treba znati da Pleternicu kroz devet dana pohodi i više od 120 tisuća hodočasnika te da ih samo zadnjeg dana dođe i do 35 tisuća,a sam grad ima oko tri i pol tisuće stanovnika.

"Pleternica se upravo i želi razvijati na temeljima vjerskog turizma.Želimo podići kvalitetu naše ponude svima onima koji tih dana dolaze u Pleternicu pronaći svoj mir i utjehu u svetištu Gospi od Suza. Zato Turistička zajednica radi na poticanju Pleterničana da otvore svoje smještajne kapacitete ali i osiguraju sadržaje hodočasnicima jer oni tu sigurno imaju što vidjeti. Kroz vrijeme hodočašća želimo da posjetitelji mogu prometovati po gradu zbog čega i zadnju večer organiziramo prijevoz do hipodroma gdje dolaze svi autobusi. Želimo da se tu svi hodočasnici sigurno i ugodno osjećaju," rekla je Jozić.

Hodočasnički programi duhovne obnove u svetištu Gospe od Suza u Pleternici održavaju od 23. do 31. kolovoza. Devetnice će završiti svečanim euharistijskim slavljem te zavjetnom procesijom sa svijećama koje će predvoditi požeški biskup Antun Škvorčević na blagdan Gospe od Suza, 31. kolovoza.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset