Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Slama fest -izrada skulptura, ali i slika od slame – Požega – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

18.06.2018.

EKO CENTAR LATINOVAC

Slama fest -izrada skulptura, ali i slika od slame

Verica Rebrina | Četvrtak, 23. srpnja 2015.

Eko centar Latinovac iza sebe ima puna dva desetljeća rada i kroz to je vrijeme realizirao mnoge zanimljive projekte. Jedan od takvih projekata je i Greenway- Slama fest u sklopu kojega će biti održane mnoge kreativne radionice. Tako će biti upriličena radionica vezenja, izrada slika od slame ali i izrada prirodne kozmetike kao i eko sredstava za čišćenje.

Ljubitelji modnih detalja imat će priliku naučiti i kako se izrađuje nakit od pribora za jelo. U sklopu Slame festa svoje će proizvode na štandovima moći izložiti i tamošnji lokalni proizvođači koji će zajedno s gostima koji se očekuju izrađivati i skulpture od slame te žbukati kućice od slame.

Eko centar Latinovac, koji danas okuplja volontere iz cijeloga svijeta kako doznajemo od voditeljice Centra Andree Rutnik svojedobno je nastao zahvaljujući osječkoj Udruzi za mir nenasilje i ljudska prava, no sve od tada centar se razvijao.

Pa iako je Eko centar svoj rad započeo na starom imanju Livadak danas su svi objekti, zahvaljujući zakladi Slagalica uređeni kako bi i volonterima koji dolaze iz cijeloga svijeta boravak u Latinovcu bio što ugodniji.

Eko centar Latinovac tako će ove subote, zahvaljujući Slama festu ali i mladim volonterima ponovno oživjeti. Otvorenje Slama festa predviđeno je za podne, a prve će radionice započeti već pola sata kasnije.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset