Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Požega – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

24.06.2018.

Požega

LJETNA ŠKOLA ZNANOSTI

Srednjoškolci u društvu znanstvenika

Srednjoškolci u društvu znanstvenika

Društvo za edukaciju van okvira u Požegi već treću godinu za redom organizira Ljetnu školu znanosti koja će se održati od 16. srpnja do 5. kolovoza. Riječ je o međunarodnom znanstveno-istraživačkom programu za učenike srednjih škola koji već četrnaestu godinu za redom okuplja najmotiviranije srednjoškolce iz cijelog svijeta, pružajući im jedinstvenu priliku da pod vodstvom mladih znanstvenika s vodećih svjetskih znanstvenih institucija razvijaju i dijele svoj entuzijazam prema znanju i otkrićima.

POŽEŠKO KULTURNO LJETO

Večer češke i slovačke kulture

Večer češke i slovačke kulture

Večer češke i slovačke kulture koju tradicionalno u sklopu Požeškog kulturnog ljeta organizira Turistička zajednica grada Požege i ovoga je puta u pješačku zonu privukla mnoge Požežane i njihove goste. Razlog tomu bili su ne samo dobri nastupi beseda iz Kaptola i Bjeliševca te članova Matice slovačke iz Jakšića već i tradicionalna jela koja su ta društva posjetiteljima pripremila.

NK SLAVONIJA

Krenuli s pripremama za novu sezonu

Krenuli s pripremama za novu sezonu

Kako bi što spremnije ušli u novu nogometnu sezonu koja za nogometaše Slavonije započinje već 22. kolovoza trener NK Slavonije Marijan Bakula okupio je momčad na stadionu kraj Orljave, obavio prozivku i odradio prvi trening s njima. Momčad Slavonije, koja se inače natječe u 3. HNL istok u sezonu će krenuti u nešto izmjenjenom sastavu jer su ostali bez Josipa Martinovića, čiji odlazak nisu planirali.

ZAPLIJENE OPOJNIH DROGA

Jedan uzgajao marihuanu, a drugi krao opijumski mak

Jedan uzgajao marihuanu, a drugi krao opijumski mak

Na području Pu Požeško-slavonske tijekom ovoga je mjeseca bilo nekoliko zapljena opojnih droga. Jedna od njih bila je na području općine Kaptol a temeljem naloga suda u Požegi. Pretražena je obiteljska kuća i druge prostorije u kojima prebiva 31-godišnji muškarac. Prilikom pretrage pronađeno je oko 10 grama cannabis marihuane, 26 biljki cannabis marihuane posađenih u plasteniku te još šest biljki posađenih u PVC kantama u šikari. Protiv toga počinitelja slijedi i kaznena i prekršajna prijava.

HRVATSKI VITEŠKI RED TEMPLARA

Nezadovoljni odnosom grada

Nezadovoljni odnosom grada

Hrvatski viteški red templara- Veliki priorat nezadovoljan je odnosom grada Požege prema svojoj udruzi. U protekle dvije godine od kada je na čelu grada HDZ-ov gradonačelnik Vedran Neferović ta udruga niti kune nije dobila za svoje aktivnosti a ono na što su posebno ogorčeni su najave kako bi ova udruga, budući da grad planira cjelovito uređenje parka Pod gradom, mogla ostati bez svojih prostorija.

ODVOJENO SAKUPLJANJE OTPADA

Povećanje cijene za kućanstva

Povećanje cijene za kućanstva

Odvojeno prikupljanje komunalnog opada Požežanima je donijelo i skuplju uslugu njegova sakupljanja, odvoza i zbrinjavanja. Umjesto dosadašnjih 46 kuna, kućanstva će ubuduće za tu uslugu mjesečno plaćati 16 posto veću cijenu, odnosno približno 53 kune. Poskupljenjem nisu obuhvaćene tvrtke koje inače u Požegi plaćaju i veću cijenu odvoza i zbrinjavanja otpada u odnosu na kućanstva.

Članci 2536 od 3111

Prethodna
1
2
3
4
5
6
...
259
260
Sljedeća
Soundset