Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Privodi se kraju energetska obnova zgrade na pulskom Forumu – Istra – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

24.06.2018.

U SKLOPU PROJEKTA VRIJEDNOG 2,8 MILIJUNA KUNA

"Mistero Buffo" u INK-u

Istra Srijeda, 09. ožujka 2016.

Privodi se kraju energetska obnova zgrade na pulskom Forumu

I. K. / Soundset Giardini | Srijeda, 09. ožujka 2016.

U sklopu projekta "360° - 3D History Mapping" i sredstva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) privode se kraju radovi na fasadi na dijelu nestambene grade Sergijevaca 2, te se postavlja skela na glavno pročelje zgrade Forum 8. Radovi, započeli u prosincu prošle godine koje izvodi pulsko građevinsko poduzeće Navi Coop d.o.o.,  izvode se u sklopu projekta vrijednog 2,8 milijuna kuna, a koji će se gotovo u cijelosti financirati sredstvima Ministarstva turizma i FZOEU.

Naime, Gradu Puli je na natječaju, od strane Ministarstva turizma, odobreno 1,5 milijuna kuna za realizaciju preduvjeta projekta "360° - 3D History Mapping". Nakon dobivenih sredstava Grad Pula je, putem Castrum Pula 97 d.o.o., kao upravitelja zgrade, uspješno kandidirao projekt energetske obnove nestambene zgrade Sergijevaca 2/Forum 8, za što je od FZOEU-a osigurano više od milijun kuna, odnosno 40 posto opravdanih troškova energetske obnove zgrade. Navedenim sredstvima okončat će se radovi obnove pročelja zgrade, kompletne stolarije i krovišta, te unutar same zgrade sanirat će se zidovi čime će se značajno povećati energetska učinkovitost.  Izradit će se toplinska izolacija zidova: postava gips-kartonske ploče s toplinskom izolacijom i parnom branom s ispunom od kamene mineralne vune. „Očekivane uštede energije su oko 80 posto te ćemo navedena sredstva za režije moći kvalitetnije utrošiti u društveni standard naših građana“ – istaknuo je direktor Castrum Pula 97 d.o.o. Aleksandar Matić. 

Završetkom radova na glavnom pročelju zgrade Forum 8, obnovit će se dio fasade zgrade koja gleda prema parkiralištu Stara tržnica.

Nadalje, u sklopu projekta "360° - 3D History Mapping" u tijeku je i priprema  natječajne dokumentacija  za obnovu dijela fasade na zgradi Forum 2.

Okončanje radova na spomenutim zgradama predviđa se do početka turističke sezone.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset