Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Istra – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

18.06.2018.

Istra

INFORMIRANJE GRAĐANA O POSTUPANJU S LJUBIMCIMA

Grad Pula pokrenuo kampanju Pula Pet Plus

Grad Pula pokrenuo kampanju Pula Pet Plus

Kako bi kućnim ljubimcima, njihovim vlasnicima, ali i cijeloj zajednici omogućili kvalitetan suživot u gradu, Grad Pula će u narednim mjesecima provesti niz konkretnih aktivnosti s ciljem da se građane upozna s propisima i zakonima koji se odnose na držanje i postupanje s kućnim ljubimcima. Iz tog je razloga Grad Pula pokrenuo novu kampanju pod nazivom Pula Pet Plus  čiji je primarna svrha senzibiliziranje javnosti o ovoj važnoj temi te podizanje razine svijesti vlasnika kućnih ljubimaca, posebice vlasnika pasa.

PREKIDAČ

VIDEO Puležani svijetlima ispisali "Pula +2020"

VIDEO Puležani svijetlima ispisali "Pula +2020"

Trg kralja Tomislava u Puli bio je ovog vikenda najuzbudljivije mjesto u Europi zbog dosad neviđene i najneobičnije svjetlosne instalacije u povijesti grada pod nazivom – PREKIDAČ. PREKIDAČ je jedno od mnogobrojnih događanja i manifestacija kroz koje se predstavlja pulska kandidatura za prestižnu titulu Europske prijestolnice kulture 2020. godine, koja dugoročno može generirati kulturne, šire društvene i gospodarske promjene. Projekt je nastao u suradnji s Visualia festivalom i VisuaLab/EduSplash platformom, upravo s ciljem da se građani upoznaju s projektom i činjenicom da je Pula u finalu natjecanja za ovaj ugledni naslov.

U SKLOPU PROJEKTA VRIJEDNOG 2,8 MILIJUNA KUNA

Privodi se kraju energetska obnova zgrade na pulskom Forumu

Privodi se kraju energetska obnova zgrade na pulskom Forumu

U sklopu projekta "360° - 3D History Mapping" i sredstva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) privode se kraju radovi na fasadi na dijelu nestambene grade Sergijevaca 2, te se postavlja skela na glavno pročelje zgrade Forum 8. Radovi, započeli u prosincu prošle godine koje izvodi pulsko građevinsko poduzeće Navi Coop d.o.o.,  izvode se u sklopu projekta vrijednog 2,8 milijuna kuna, a koji će se gotovo u cijelosti financirati sredstvima Ministarstva turizma i FZOEU.

STRATEŠKI DOKUMENT ZA KANDIDATURU

Gradsko vijeće prihvatilo drugu natječajnu knjigu Pula +2020

Gradsko vijeće prihvatilo drugu natječajnu knjigu Pula +2020

Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Pule, nastavno na tematsku sjednicu održanu prošli tjedan, jednoglasno je usvojena odluka o prihvaćanju druge natječajne knjige kao strateškog dokumenta za kandidaturu Grada Pule za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine s ciljem iskazivanja političke potpore kandidaturi Pule i sposobnosti za provedbu ovog projekta.

ODRŽANA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

Pula će dobiti javni gradski bazen

Pula će dobiti javni gradski bazen

Bez glasova protiv, s 14 glasova za i pet suzdržanih glasova, vijećnici Gradskog vijeća Grada Pule na jučerašnjoj su redovnoj sjednici donijeli odluku o izgradnji prvog javnog gradskog bazena na Verudi koji će biti dostupan svim građanima Pule. Javnom poduzeću Pula Sport d.o.o. odobreno je podizanje kredita u iznosu do 45 milijuna kuna, koje će ovim sportskim objektom naposljetku i upravljati.

Članci 112 od 1005

Prethodna
1
2
3
4
5
6
...
83
84
Sljedeća
Soundset