Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Stojić Deban: Iduće godine obnova Branimirca i Autobusnog kolodvora – Interview tjedna – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

22.06.2018.

Mišćafl

Stojić Deban: Iduće godine obnova Branimirca i Autobusnog kolodvora

Davor Rendulić | Subota, 24. rujna 2016.

U Mišćaflu Soundseta gostovala je predsjednica Uprave Holdinga Ana Stojić Deban.

Najavljen je projekt obnove Branimirove tržnice. Što se planira tamo napraviti?

Tamo je pripremna faza u tijeku i tako će biti do početka iduće godine. Za Grad Zagreb je to prilično atraktivna lokacija koju prvu susretnete kada dođete na Autobusni kolodvor jer je to jedan od ulaznih vrata Grada Zagreba. Tamo će ostati tržnica čija će se ponuda bazirati na ekološkim proizvodima. No, projekt nije vezan samo na Branimirovu tržnicu nego će se otvoriti pješačka zona preko Trga Petra Krešimira IV, preko Meštrovićevog paviljona do Trga bana Jelačića.

Kada bi trebala započeti obnova Autobusnog kolodvora?

To će biti adaptacija prostora neće doći do nekih sadržajnih razlika. Za sljedeću godinu planirat ćemo uljepšavanje Autobusnog kolodvora, a za početak ćemo osigurati parking ljudima koji idu na Autobusni kolodvor. 

Počela je gradnja stanova na Podbrežju, bageri već naveliko rade, smatrate li da ćete uspjeti prodati sve stanove i dati ih u najam ili će stajati prazni kao što je to slučaj u Sopnici Jelkovcu?

Sopnica Jelkovac je malo drugačiji projekt jer je Podbrežje nešto bliži centru grada, drugačija je struktura stanova i puno je cjelovitiji jer osim stanova odmah u startu osigurava i javne sadržaje kao što su zdravstvene ustanove, škola, dječji vrtić i kulturne ustanove. Završena je prva faza stanova, a njih je 600. Kupac tih stanova je Grada Zagreb jer ima potrebu  za davanjem u javnim najam građanima.

Je li se već zna cijena?

Ti stanovi neće ići tako u prodaju. Gradu Zagrebu prodajemo stanove bez da im naplaćujemo neku vrstu marže u odnosu na nešto što mi radimo u gradnji. Kada govorimo o tržišnoj cijeni stanova koji će ići u komercijalnu prodaju cijena će biti određena tek nakon gradnje druge faze. 

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset