Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Macan: Bliži smo novim izborima nego preslagivanju – Interview tjedna – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

21.06.2018.

INTERVIEW TJEDNA

Macan: Bliži smo novim izborima nego preslagivanju

Davor Rendulić | Srijeda, 01. lipnja 2016.

U Interviewu tjedna Soundseta gostovao je Krešimir Macan, jedan od vodećih stručnjaka za političku komunikaciju.

Što nam može donijeti sukob Karamarka i Petrova? Jesmo li po vama bliže novim izborima ili preslagivanju?

Bliže smo novim izborima jer da je preslagivanje moguće ono bi bilo davno napravljeno. To se vidi i po tonu komunikacije posljednjih dana gdje se opet pokušava nešto dogovoriti s MOST-om jer je očigledno jako teško presložiti većinu bez MOST-a. Vjerujem da ako ne uspiju vratiti MOST u sadašnju koaliciju, a preduvjet je za to da ode Tomislav Karamarko, dakle ako Karmarko ne želi otići onda nas čekaju prijevremeni izbori.

Što još ovu Vladu može održati zajedno ili možemo već sada reći kako je ova Vlada bivša?

Ne možemo. Rješenje je jednostavno. Karamarko odlazi s mjesta prvog potpredsjednika Vlade i MOST i HDZ-e nastavljaju vladati kao do sada. Ako to Karamarko ne želi napraviti onda moramo vidjeti može li preživjeti glasovanje u Saboru, ako to preživi onda on ostaje, ali MOST izlazi iz Vlade, a ako ne preživi onda nema većinu i to je opet pad Vlade. U svakom slučaju čekaju nas izbori.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset