Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Lovrić: Sportaši do ljeta neće moći obavljati preglede na Borovju – Interview tjedna – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

21.04.2018.

MIŠČAFL SOUNDSET PLAVOG

Lovrić: Sportaši do ljeta neće moći obavljati preglede na Borovju

Davor Rendulić | Petak, 19. veljače 2016.

Poslušaj

00:00min

U Mičaflu Soundset Plavog gostovao je pročelnik za obrazovanje, kulturu i šport Ivica Lovrić koji je tom prilikom najavioi  kako će se do jeseni u Jakuševcu sagraditi dječji vrtić.

Nakon ovotjednog ozljeđivanja troje mališana u dječjem vrtiću Vrbik pročelnik za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić na pitanje kakva je sigurnost djece odgovorio je kako svaki dan u dječjim vrtićima u Zagrebu 40 tisuća djece te da postoje jasni protokoli.

Ako se odrasli toga drže onda je sigurnost djece dobra i nije upitna. Na svu sreću mi nemamo ovakvih događanja kao ovaj iz prošlog tjedna, na žalost u tom velikom broju djece dogodi se i tako nešto. Nadam se da se nešto slično neće ponoviti.

Što se tiče najave gradonačelnika Bandića o izgradnji 10 dvorana 10 vrtića i 10 škola u Gradu Zagrebu, pročelnik Lovrić otkrio je koje će škole i vrtići biti završeni do jeseni...

Goljak, Baletna škola, Osnovna škola Odra biti će gotova, a očekujemo i da se završi dječji vrtić u Dragonošcu i da će, ovo je ekskluziva, od 1. rujna stanovnici Jakuševca imati završen dječji vrtić koji će imati 10 odgojnih skupina.

Dodao je kako će se dio objekata financirati direktno iz proračuna, a dio iz javno javnog partnerstva. Najavio je kako će se nastaviti podjela besplatnih udžbenika za sve osnovnoškolce i srednjoškolce, a otkrio je kako se studente planira nagraditi na drugačiji način.

Ozbiljno razmišljamo o tome, a to je i najavljivao i gradonačelnik, da bi poticali studente koji završavaju studij u roku, dakle pored onih koji su izvrsni. Mislim da se premalo pozornosti poklanja onima koji nemaju sve petice u indexu, ali studij završavaju u roku.

Početkom tjedna zagrebački sportaši više ne mogu obavljati sportske preglede u Sportskoj poliklinici na Borovju jer joj je Ministarstvo zdravlja zabranilo rad, pa se pregledi mogu obaviti u ordinacijama za medicinu rada i sporta tri doma zdravlja – Istok, Centar i Zapad. "To je privremeno rješenje koje će trajati do ljeta, a onda će se pregledi ponovno vršiti na Borovju", naglasio je Lovrić.

Mi smo pokrenuli aktivnosti da Grad osnuje sportsku polikliniku koja će biti namijenjena isključivo sportašima, ali da Grad bude osnivač, a ne Savez sportova ili nekakva zajednica sportova kao što je to bio ZŠS prije svog gašenja.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset