Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Kuščević: U fondovima EU imamo preko 200 milijuna eura za projekt zgradarstva – Interview tjedna – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

22.06.2018.

INTERVIEW TJEDNA

Kuščević: U fondovima EU imamo preko 200 milijuna eura za projekt zgradarstva

Davor Rendulić | Srijeda, 13. travnja 2016.

Poslušaj

00:00min

U Interviewu tjedna Soundseta gostovao je ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević.

Jedan od važnijih projekata koji je istaknuo u svom resoru je zgradarstvo.

"Do 2020. u fondovima EU imamo osiguranih za RH preko 200 milijuna eura za ovu namjenu. Upravo nam je cilj povući maksimalni iznos tih sredstava, pa i više od toga, a glavni nam je cilj ušteda električne energije", poručio je ministar.

Tom prilikom ministar Kuščević je najavio kako program POS-ovih stanova ide dalje.

"Mislim da u Zagrebu nije potrebno graditi nove POS-ove stanove zato što u metropoli postoji više od 10 tisuća neprodanih stanova. Čemu onda graditi konkurenciju građevinarima i graditi stanove ispod cijene, a ovi stanovi ostaju neprodani. S druge strane imamo situaciju u manjim sredinama kao što su Ilok ili Brač gdje nema takvog investicijskog ciklusa i gdje treba pomoći našim građanima da riješe stambeno pitanje".

Kuščević je potvrdio kako će u ovom mandatu biti započet projekt kanala Sava – Dunav.

"Uvjeren sam da hoće, ali to nije moj projekt već bi trebali pitati ministra prometa ili ministra poljoprivrede. Ali kada vidim koliko nadležna ministarstva traže informacije od mog ministarstva ja sam uvjeren da će projektna dokumentacija riješiti u ovom mandatu i započeti s gradnjom", najavio je ministar graditeljstva i prostornog uređenja.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset