Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 AUDIO Davor Majetić: Nema straha da Agrokor neće isplatiti dobavljače – Interview tjedna – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

24.06.2018.

Vruća sjedalica

AUDIO Davor Majetić: Nema straha da Agrokor neće isplatiti dobavljače

Srijeda, 22. ožujka 2017.

Poslušaj

00:00min

U Vrućoj sjedalici gostovao je glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) Davor Majetić. 

Kako vidite da će se riješiti situacija oko koncerna Agrokor? Prvi zamjenik direktora ruske Sberbanke Maksim Poletaev istaknuo je da banka, kao najveći vjerovnik, ne želi preuzeti tvrtku. Ima li šanse da u strukturu vlasništva uđu dobavljači kojima koncern nije izvršio isplatu? 

"To je sad pitanje spekulacija, vode se ozbiljni razgovori, očito da postoji određeni izazov za korporaciju, oko likvidnosti, oko kapitala. Traže se različiti načini da se to riješi, što je, ja bih rekao, uobičajena stvar za svaku tvrtku. Agrokor je velika tvrtka pa je interes javnosti velik oko toga, ali to je nešto što se događa svakodnevno u svim tvrtkama, pokušava se naći model kapitala, jeftinog kapitala, riješiti pitanja likvidnosti koje se može ponekad poremetiti. I naravno ono što Sberbanka upravo radi na tome, idemo naći plan kako da ustabilimo likvidnost i kapital tvrtke. Koji će biti sve skupa biti planovi da se to, plan restrukturiranja koji Agrokor inače radio već zadnjih godina dana koliko ja znam, sad će se neke stvari ubrzati ili će ići u možda nekim drugim smjerovima, ali to je nešto što je dio svakodnevnih posla poslodavaca i to je ono što svaki dan radimo, prilagođavamo se i restrukturiramo se u hodu da bi, naravno, preživjeli."

Ima li bojazni da dobavljači Agrokora kao što su Podravka, Franck, Dukat, Kraš i Vindija koji potražuju 16 milijardi kuna ostanu bez svojih novaca? 

"Ja ne vjerujem da postoji takav bojazan. Oni su zainteresirani da Agrokor nastavi raditi jer Agrokor je njima jako važan poslovni partner. Tako da kad postoji interes svih riješi taj problem onda naravno da će se naći rješenje i da za plaćanje tih dugova biti nekakav plan o ročnosti."

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset