Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Čustonja: Benefit Europskih sveučilišnih igara su obnovljeni studenski domovi – Interview tjedna – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

22.06.2018.

INTERVIEW TJEDNA

Čustonja: Benefit Europskih sveučilišnih igara su obnovljeni studenski domovi

Davor Rendulić | Srijeda, 29. lipnja 2016.

U Interviewu tjedna gostovao je predsjednik Europskih sveučlišnih igara Zrinko Čustonja.

Od 12. do 25. srpnja u Zagrebu i Rijeci se održavaju Europske sveučlišne igre. Možete našim slušateljima pojasniti točno o kakvim je igrama riječ? Riječ je o najvećem sportskom događaju u povijesti naše zemlje.

Za nas s organizacijskog dijela to je velika stvar. Biti će blizu 6000 natjecatelja, a to još do sada nije viđeno u Hrvatskoj. To je ogrmono iskustvo za nas i to je velika vrijednost za Hrvatsku. Usporedne radi na Univerzijadi 1987. sudjelovalo je 3800 natjecatelja u 12 sportova, sad je ta brojka na 5800 sudionika u 21 sportu.

Koji je benefit igara i koliko će igre koštati?

Benefite je teško precizno izmjeriti i reći i oni se događaju u nekoliko segmenata. Rekao bi da ima društvene koristi, ekonomske, a ima i materijalne ostavštine igara. Konkretno, za ove je igre izgrađeno je potpuno novi studenski dom u Rijeci sa 750 kreveta. U Zagrebu su uređena dva glavna studenska doma Stjepan Radić i Cvjetno naselje koji nisu obnovljeni još od Univerzijade 1987. Glavni dio je da su se domovi i u Rijeci i u Zagrebu financirali sredstvima iz EU.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset