Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Bandić: U ponedjeljak ću smijeniti Upravu Holdinga! – Interview tjedna – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

23.06.2018.

MIŠČAFL SOUNDSET PLAVOG

Bandić: U ponedjeljak ću smijeniti Upravu Holdinga!

Davor Rendulić | Subota, 13. lipnja 2015.

U Miščaflu Soundset plavog gostovao je gradonačelnik zagreba Milan Bandić.

USKOK je na Županijskom sudu u Zagrebu podigao optužnicu protiv Davora Jelavića, Željka Horvata, Jadranke Veselić Bruvo, Ivice Fanjeka i Grete Augustinović Pavičić inače vaših suradnika . Optuženi su da su kaznenim djelima priskrbili korist raznim trgovačkim društvima od gotovo 70 milijuna kuna.S obzirom da je riječ kao što smo rekli o vašim suradnicima jeste li imali kakvih saznanja o nekim nečasnim radnjama?

Nemam nikakvih saznanja o nečasnim radnjama inače princip je u gradu da svatko radi svoj posao i odgovara za svoj dio posla, prema tome i USKOK radi svoj dio posla. Onaj tko je napravio propust će odgovarati tko nije neće, a ja koliko znam da su ti časni ljudi radili svoj posao korektno i pošteno

Inzistirate da se Uprava Holdinga odrekne menadžerskih ugovora odnosno više milijunskih otpremnina. Što ako oni to odbiju?

Oni su to odbili, a onda se zna što slijedi. Taj posao ćemo završiti u ponedjeljak na Skupštini trgovačkog društva, prethodno Nadzorni odbor odradio je svoj dio posla i u ponedjeljak ćemo donijeti odluku.

Znači od ponedjeljka oni su bivša Uprava?

To njih pitajte, ja nikoga ne smjenjujem, svatko sebe postavlja i smjenjuje. Oni su sami sebe otpisali. Neka traže menadžerske ugovore kod nekoga drugoga. Treba korespodirati s vremenom. Trenutno to ne možemo prihvatiti iz dva razloga: Prvi je što Holding obavlja 85% posla za Grad, to nije menadžerski posao, te vrši javnu komunalnu uslugu građanima, a drugi je što u situaciji krize i recesije ne može pasti na plodno tlo da netko traži 600 tisuća kuna ako bude prije smijenjen. Žao mi je što ću ih od ponedjeljka nositi na duši i što nisu razumjeli poruku, ali onog momenta kada su to odbili sami su sebi potpisali sudbinu.

Osim smjene Uprave, u medijima se doznaje da planirate smjenu i direktora nekoliko podružnica. Spominju se imena čelnice Čistoće Gordane Krajne, šefice Zagrebačkog velesajma Marine Pavković te šefa Zagrebačkih cesta Alena Gospočića.

To pričekajte konac idućeg tjedna.

Jeste li zadovoljni njihovim radom?

Pa s nekim ljudima sam zadovoljan,a s nekima ne. Oni koji su se umorili i koji više nemaju motiva morat će otići i morat će doći novi ljudi. Ja sam preuzeo odgovornost za Zagreb sa svojim timom i nosim taj dio odgovornosti i mogu jamčiti samo s onim ljudima koji sa svojim radom, žarom, željom i energijom mogu pratiti gradonačelnika.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset