Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 AUDIO Gabrijela Žalac: Tjednom EU fondova želim podići svijest kod građana – Interview tjedna – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

23.06.2018.

Vruća sjedalica

AUDIO Gabrijela Žalac: Tjednom EU fondova želim podići svijest kod građana

Srijeda, 21. lipnja 2017.

Poslušaj

00:00min

U emisiji "Vruća sjedalica" gostovala je ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac s njom smo razgovarali o dodjeli 357 milijuna eura za izgradnju Pelješkog mosta, o energetskoj obnovi višestambenih zgrada i javnih ustanova kao i o Projektu Slavonija.

Prošli tjedan svečano je potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za financiranje izgradnje Pelješkog mosta. Radovi bi trebali krenuti na jesen, a do 2022. godine očekuje se završetak cijelog projekta. Hoće li on prema vašem mišljenju kao i ministra Butkovića biti jedan od simbola Hrvatske.

"Ja moram reći da smo upravo 7. lipnja povjerenica Cretu, povjerenica za regionalnu-urbanu politiku Europske komisije i ja potpisale u Bruxellesu odluku o financiranju Pelješkog mosta, to je bio preduvjet za sklapanje ugovora između ministra Butkovića, kolege Škorića u Hrvatskim cestama i kolege Petrica u Središnjoj agenciji za financiranje, ugovaranje za provedbu istoga obzirom da su Hrvatske ceste investitor u sami Pelješki most..."

Može li Hrvatska osigurati ostvarenje čitave alokacije od gotovo 10,7 milijardi eura iz fondova Europske unije, kao što je to spomenuo premijer Plenković na Tjednu EU fondova. 

"Mi smo upravo na toj manifestaciji koju organiziramo kao koordinacijsko tijelo sa svim ministarstvima, cilj je upravo podizanje razine svijesti kod građana i svih korisnika EU fondova..."

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset