Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 AUDIO Marin Strmota: Sve roditeljske i rodiljne naknade bit će povećane – Interview tjedna – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

23.06.2018.

Vruća sjedalica

AUDIO Marin Strmota: Sve roditeljske i rodiljne naknade bit će povećane

Srijeda, 05. travnja 2017.

Poslušaj

00:00min

U Vrućoj sjedalici gostovao je državni tajnik za demografiju Marin Strmota. 

Najavljene su izmjene zakona o rodiljnim i roditeljskim potporama koji bi trebao stupiti na snagu 1. srpnja, što će se mijenjati? Što bi nam taj zakon trebao donijeti? 

"Zakon o rodiljnim i roditeljskim potporama novčane naknade će sve biti povećane za sve kategorije žena, odnosno roditelja. Prvo, zaposlene majke, roditelji gdje imamo povećanje prvoroditeljnih naknada s drugih šest mjeseci, tzv. drugih šest mjeseci, s 2660 na 4000 kuna. Zatim za nezaposlene roditelje i majke s 1660 na 2320 kuna, znači s 50% proračunskog osnovice na 70% proračunske osnovice..."

Hoće li se ipak uvesti mjera 1000 eura po rođenom djetetu?

"Već dugo traje ta priča, mi smo na neki način, nismo odustali od nje, kad bi se dan sutra pojavile...Gospodarska situacija je takva, kad bi pokazala i stvorila neka nova sredstva sigurno bi uveli još neku jednokratnu novčanu naknadu, tih 1000 eura sad ne spominjemo nego smo te novce raspodijelili na neku puno korisniju, sustavniju mjeru..."

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset