Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 AUDIO Krunoslav Katičić: Država raspolaže mnogobrojnom imovinom – Interview tjedna – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

22.06.2018.

Vruća sjedalica

AUDIO Krunoslav Katičić: Država raspolaže mnogobrojnom imovinom

Srijeda, 10. svibnja 2017.

Poslušaj

00:00min

U emisiji "Vruća sjedalica" gostovao je tajniku u Ministarstvu državne imovine Krunoslav Katičić, a njim smo razgovarali o bolje upravljanju državnom imovinom te o potencijalu državnom imovinom. 

Vlada golemi javni dug kani smanjiti i boljim upravljanjem državnom imovinom što uključuje i privatizaciju dijela golemog portfelja 'teškog' 30 milijardi eura. Mnoge Vlade su to pokušavale, ali ni jedna nije uspjela. Možete li to vi učiniti i imate li plan kako?

"Pa gledajte, još jednom vas pozdravljam, i ovo vaše pitanje u dijelu koji se tiče odnosa i visine tog portfelja je točno. Vlada, odnosno država raspolaže mnogobrojnom imovinom kojom se zasad, nažalost, upravljalo na neodgovarajući način. Istina je, također, da su mnoge Vlade pokušavale taj problem riješiti, mislim da je sadašnji trenutak i sadašnja Vlada ima nekakav plan kojim se taj dio može reaktivirati i na neki način staviti u funkciju. Ja bih samo htio reći, ne radi se samo o imovini koja se vidi vidljivim okom, znači nekretninama..."

Kriteriji za privatizaciju državne imovine određeni su zakonom, ali su oni komplicirani, iziskuju duge rokove i samim time u neefikasni?

"Na to pitanje ću vam odgovoriti ovako: Sada je u pripremi izrada novog Zakona o upravljanju i raspolaganju imovinom..."

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset