Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Zračna snage gase požar kod Sinja – Hrvatska – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

26.02.2018.

Kamešnica

Potres na Pelješcu

Hrvatska Četvrtak, 10. kolovoza 2017.

Zračna snage gase požar kod Sinja

Ana Dukić | Četvrtak, 10. kolovoza 2017.

Zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane iz vojarne "Pukovnik Mirko Vukušić" iz Zemunika sudjeluju u gašenju požara. 

U četvrtak, 10. kolovoza 2017., s jednim Canadairom CL-415 i dva Airtractora AT-802 upućene su na gašenje požara na Kamešnici iznad Sinja, stoji na stranicama MORH-a.

Istovremeno, letačka posada s helikopterom provodi protupožarno izviđanje na ruti Klis-Trilj-Kamešnica-Dinara-Otrić, odnosno na prostoru gdje su jučer i proteklih dana izbijali požari.

Tijekom jučerašnjeg dana zračne snage sudjelovale su u gašenju devet požara na koja je izbačeno oko 350 vodenih bombi i ostvareno 63 sata naleta na požarištima.

Jučer je u Dalmaciji gorjelo na desetak mjesta, no većina je požara pod nadzorom ili ugašena. Požar na Braču između Nerežišća i Donjeg Humca lokaliziran je i stavljen pod nadzor. Izgorjelo je oko 100 hektara makije, niskog raslinja i borove šume, prenosi HRT

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset