Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Zeleni pojas INA-e za eko projekte – Hrvatska – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

20.05.2018.

natječaj

Zeleni pojas INA-e za eko projekte

Utorak, 24. travnja 2018.

Otvoren je INA-in natječaj Zeleni pojas, program u sklopu kojeg se sufinanciraju ekološki projekti. Natječaj je namijenjen svim organizacijama civilnog društva, javnim obrazovnim ustanovama, parkovima prirode i dobrovoljnim vatrogasnim društvima u Hrvatskoj koji svoje ideje i projekte mogu prijaviti do 27. svibnja u ponoć.

"Radi se o jednom društveno odgovornom projektu započetom prije 5 godina s ciljem podizanja razine osvještavanja, važnosti očuvanja prirode i okoliša u kojem živimo. Poanta ove priče nisu veliki ekološki projekti već upravo male zelene intervencije u lokalnim zajednicama. Cilj je da djeca, susjedi, prijatelji obogate i unaprijede kvalitetu svog života kroz ovakve projekte", istaknula je Marina Burazer, direktorica Korporativnih komunikacija u Ini.

Tijekom proteklih pet godina u sklopu programa Zeleni pojas zasađeno je 5722 sadnica drveća, cvijeća i raslinja te zazelenjen prostor od 25 i pol tisuća kvadrata. Odluku o odabiru projekata u sklopu Zelenog pojasa za ovu godinu donijet će stručna komisija u kojoj je i proslavljeni hrvatski alpinist Stipe Božić.

"Zamoljen sam od INA-inih djelatnika da budem član komisije za odabir projekata, to mi se učinilo dobrim i kao prilika da udruge, vrtići i razne organizacije možda malo srede svoj okoliš i da bude malo više zelenila u našim urbanim, betonskim sredinama", kaže Božić.
Svi detalji o uvjetima natječaja i potrebnoj dokumentaciji, kao i projektima odabranima na dosadašnjim izdanjima Zelenog pojasa, dostupni su na stranici www.ina.hr/zelenipojas putem koje se odvijaju i prijave, koje su otvorene do 27. svibnja.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset