Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 USKOK podigao novu optužnicu protiv Zdravka Mamića – Hrvatska – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

22.06.2018.

Izvalačenje novca iz Dinama

USKOK podigao novu optužnicu protiv Zdravka Mamića

Ana Dukić | Utorak, 11. srpnja 2017.

USKOK je podigao drugu optužnicu protiv Zdravka Mamića zbog izvlačenja novca iz Dinama, a optužnica je podignuta na Županijskom sudu u Osijeku, prenosi HRT.  

Optužnica je podignuta i protiv njegovog brata Marija, Damira Vrbanovića, Sandra Stipančića Igora Krotu te menadžera Nikkyja Vuksana.

Izvlačenje novca od transfera igrača i u ovom je slučaju navodno otkrio sektor za porezne prijevare Ministarstva financija, tzv. porezni Uskok. Mamića se tereti da je ostale organizirao u zločinačko udruženje kako bi zlouporabama u gospodarskom poslovanju preko sumnjivih inozemnih tvrtki izvukli novac iz zagrebačkog nogometnog kluba.

Uskok u optužnici navodi da je Mamić s ostalima dogovarao fiktivne ugovore između Dinama i tvrtki iz inozemstva, i to za nepostojeće usluge posredovanja prilikom transfera igrača. Inozemne tvrtke su potom ispostavljale račune za nepostojeće usluge, koje je Dinamo plaćao.

Tužiteljstvo tvrdi da je tako na štetu GNK Dinamo "na račune inozemnih trgovačkih društava ukupno neosnovano plaćen iznos od najmanje 144 milijuna kuna. Uz navedeno, GNK Dinamo je neosnovano obvezan za plaćanje dodatnog iznosa od još 7.350 milijuna eura, odnosno gotovo 56 milijuna kuna, ističe Uskok.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset