Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Svjetski dan oralnog zdravlja – Hrvatska – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

18.06.2018.

20. ožujka

Svjetski dan oralnog zdravlja

Ponedjeljak, 20. ožujka 2017.

Prvi međunarodni dan vezan uz oralno zdravlje obilježen je 1994. godine, kada je Svjetski dan zdravlja Svjetske zdravstvene organizacije bio posvećen oralnom zdravlju.

Cilj obilježavanja je podizanje svijesti, kao i ohrabrivanje obitelji i zajednice kako bi se poduzele mjere za smanjenje štetnih posljedica koje uzrokuju oralne bolesti.

"To je međunarodni dan za promicanje svjesnosti o oralnom zdravlju i isticanje važnosti brige o oralnom zdravlju među svekolikom populacijom starijih i mladih osoba. To je dan kada se ljudi trebaju zabaviti - dan Usta i promicati svjetsku svijest o pitanjima oko oralnog zdravlja i važnosti u potrazi nakon usmenog higijene svima starih i mladih", piše na stranici Hrvatske komore dentalne medicine. 

Značajan broj od 90% stanovnika svijeta u opasnosti je od nekog oblika bolesti zuba u tijeku života, a koje je moguće izbjeći uz podršku lokalnih vlasti, zdravstvenih stručnjaka i društva u cjelini, kao i kroz provedbene programe prevencije, otkrivanja oralnih bolesti i njihovoga liječenja.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset