Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Rektor Boras: Studenti filozofije ne trebaju se uzrujavati – Hrvatska – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

20.05.2018.

Blokada Hrvatskih studija

"Hrvatska kakvu trebamo"

Hrvatska Ponedjeljak, 20. ožujka 2017.

Rektor Boras: Studenti filozofije ne trebaju se uzrujavati

Ponedjeljak, 20. ožujka 2017.

Studenti Hrvatskih studija izglasali su danas blokadu nastave ispred zgrade Hrvatskih studija te je skupina studenata ušla u zgradu kako bi prekinuli nastavu. 

Blokadu je komentirao rektor Zagrebačkog sveučilišta Damir Boras. 

"Svi studenti, kao što je to i po zakonu, a tako je konačno i Senat obaviješten moći će završiti studij. Prema tome, ovi studenti koji studiraju filozofiju, ne moraju se uopće oko toga uzrujavati. Diplomski studij se normalno nastavlja i svi će oni koji su preddiplomski počeli, moći i sadašnji diplomski studij završiti", komentirao je rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras. 

Boras je govorio i profesorima zaposlenim na Hrvatskim studijima. 

"Što se tiče profesora, nitko neće ostati bez posla, svi će se normalno moći baviti znanošću, ali jasno je da neke akcije koji profesore tamo neki rade, nisu u okviru onih ovlasti koje imaju. Ali naravno, mogu iskazati svoje mišljenje", rekao je rektor Damir Boras. 

Podsjećamo, razlog prosvjeda je ukidanje smjera filozofije na Hrvatskim studijima koji su prosvjednici nazvali "početkom kraja" Hrvatskih studija. Studenti su se isprva okupili ispred zgrade na Studentskom saboru, na kojem su tražili blokadu nastave. 

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset