Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Predsjednica se sastala s australskim premijerom Turnbullom – Hrvatska – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

19.06.2018.

Službeni posjet Australiji

Predsjednica se sastala s australskim premijerom Turnbullom

Ana Dukić | Srijeda, 16. kolovoza 2017.

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović trenutno je u službenom posjetu Australiji, a u Canberri je razgovarala s premijerom Malcolmom Turnbullom, prenosi HRT.

Razgovarali su o jačanju bilateralnih odnosa te o potpori Zagreba uoči početka australskih pregovora o sporazumu o slobodnoj trgovini s Europskom unijom. Predsjednica i australski premijer razgovarali su o hrvatskoj zajednici u Australiji

"Došli ste kao hrvatska predsjednica u zemlju koja ima vrlo veliku hrvatsku zajednicu i koja vas je dočekala oduševljeno. Jasno nam je zbog čega", rekao je Turnbull, kako je objavljeno na stranicama Ureda australskog premijera.

Turnbull je naglasio da je Australija zahvalna Hrvatskoj "na potpori za australsku kandidaturu za mjesto u Vijeću za ljudska prava Ujedinjenih naroda, te na potpori za postizanje sporazuma o slobodnoj trgovini s EU-om". "Veselimo se daljnjim razgovorima o tome kako možemo diljem svijeta promicati naše zajedničke vrijednosti, te naravno promicati daljnja ulaganja između Australije i Hrvatske", rekao je Turnbull.

"Nadam se da ćemo nakon današnjih razgovora biti korak bliže potencijalnim novim ulaganjima iz Australije u Hrvatsku, te iz Hrvatske u Australiju", rekla je Grabar-Kitarović.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset