Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Požar u Srinjinama – Hrvatska – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

21.06.2018.

Proširio se

Požar u Srinjinama

Ana Dukić | Ponedjeljak, 17. srpnja 2017.

Nakon ponoći buknuo je požar u Tugarama kod Omiša i proširio se na Srinjine prema Splitu, prenosi HRT.  

Zbog požara je zatvorena cesta Srinjine-Sitno Donje od crkve Sv. Nikole do mjesta Sitno Donje. Gori borova šuma, nisko raslinje, makija i trava.

U gašenju požara sudjeluju sva dobrovoljna vatrogasna društva s područja Splita, Solina, Kaštela, Trogira i Omiša s 32 vozila i 109 vatrogasaca. Nažalost, kanaderi još nisu mogli poletjeti zbog jakog vjetra koji već danima puše na tom području. Vatrogasci procjenjuju da će požar gasiti još cijeli dan. 

Požar u mjestu Prpuša, u općini Šestanovac, je pod nadzorom, ali nije ugašen. Spašene su kuće u nekoliko okolnih zaselaka kojima je jučer zaprijetila vatrena stihija. Vatrogascima sa splitskoga područja u pomoć su stigli kolege iz Dubrovnika.
Od sinoć i u Bogomolju na Hvaru gori gusta borova šuma. Taj požar gase sva tri dobrovoljna vatrogasna društva s otoka, a pomažu im i zračne snage. 
Vatrogasci su dežurali cijelu noć, a njih 39 na terenu je od jutros, doznaje se u Centru 112.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset