Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Povrat poreza dobilo više od 320 tisuća građana – Hrvatska – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

18.06.2018.

Porezna uprava

Povrat poreza dobilo više od 320 tisuća građana

Ana Dukić | Petak, 11. kolovoza 2017.

Više od 320 tisuća građana do sad je dobilo povrat poreza na dohodak, a to je ukupno oko 320 milijuna kuna, prenosi HRT . 

Podaci su Porezne uprave, koji pokazuju i da je lani najveći dohodak od nesamostalnog rada iznosio malo više od osam milijuna kuna, a od obrta i samostalnih zanimanja 1,9 milijuna kuna. 

Prvi povrati poreza na temelju godišnjeg obračuna poreza na dohodak za 2016. isplaćeni su na račune poreznih obveznika krajem prošlog tjedna, u petak, 4. kolovoza 2017. Do 10. kolovoza, za 320.578 poreznih obveznika ukupno isplaćeno 319,76 milijuna kuna, doznaje se iz Porezne uprave.

"Povrati će se izvršavati tijekom kolovoza, svakodnevno, po županijama, redoslijedom kojim su izdavana i rješenja o utvrđivanju godišnjeg dohotka te će isti, kao i prošle godine, biti izvršeni do kraja kolovoza", kažu u Poreznoj upravi.

U skladu s odredbama Zakona o porezu na dohodak, nakon 31. srpnja ove godine, nakon krajnjeg roka za dostavu prigovora, započeli s procesom izvršenja povrata poreza na dohodak, poreznim obveznicima - građanima, kojima je u posebnom postupku rješenjem utvrđena razlika za povrat poreza i prireza na dohodak za 2016., ako na to rješenje građani nisu uložili prigovor.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset