Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Povjerenstvo pokrenulo postupak protiv Petrova – Hrvatska – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

22.06.2018.

Sukob interesa

Povjerenstvo pokrenulo postupak protiv Petrova

Petak, 17. veljače 2017.

Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa pokrenulo je postupak protiv predsjednika Hrvatskog sabora Bože Petrova.

Naime, dok je bio gradonačelnik Metkovića svog šogora Peru Jerkovića imenovao za predsjednika nadzornog odbora  Čistoće te ga predložio za člana nadzora odbora Vodovoda.

Povjerenstvo smatra da dužnosnik ne smije koristiti svoju javnu dužnost za osobni probitak i probitak osoba s kojima je povezan. Iz toga razloga pokrenut je postupak protiv Petrova zbog moguće povrede zakona tijekom obnašanja dužnosti gradonačelnika koja proizlazi iz propusta zaštite vlastite nepristranosti, vjerodostojnosti i povjerenja građana.

Petrov je bio prijavljen Povjerenstvu i zbog istodobnog obavljanja posla liječnika specijaliste u zdravstvenoj ustanovi za medicinu rada te dužnosti zastupnika, potpredsjednika vlade i predsjednika Sabora. U tom slučaju postupak nije pokrenut, jer je utvrđeno da posao liječnika koji je Petrov obavljao u Metkoviću od 29. prosinca 2015. do kraja 2016. nije bio u takvom opsegu da bi ga se moglo smatrati redovitim i stalnim zanimanjem.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset