Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Povećane rodiljne i roditeljske potpore – Hrvatska – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

22.04.2018.

Sjednica Vlade

Povećane rodiljne i roditeljske potpore

Četvrtak, 18. svibnja 2017.

Izmjene i dopune Zakona o rodiljnim i roditeljskim potporama od druge polovice godine bi trebale povećati naknade. 

Vlada je izmjene i dopune uputila u saborsku proceduru, a država je za to u ovoj godini osigurala 156,6 milijuna kuna. 

Ministrica Nada Murganić najavila je i izradu novog zakona kojim će se promijeniti i druge odredbe tog zakona. Resorna ministrica je pojasnila i mjeru od tisuću eura po djetetu, istaknuvši da ona nikad nije postojala te da je ova mjera trajnija. 

Izmjene se odnose na povećanje maksimalnog iznosa naknade plaće koja se isplaćuje za vrijeme korištenja roditeljskog dopusta za zaposlene majke drugih šest mjeseci pa će sad iznositi 3991,20 kuna u odnosu na dosadašnjih 2660,80 kuna. 

Povećava se i naknada za nezaposlene te zaposlene roditelje koji ne zadovoljavaju zakonom propisani uvjet staža osiguranja - 12 mjeseci neprekidno ili 18 s prekidima pa će se povećati sa sadašnjih 1663 kuna na 2328,20 kuna.

Naknada roditeljima koji imaju pravo na roditeljski dopust za blizance, treće i svako sljedeće dijete do treće godine života djeteta, povećava se s 1663 kune na 2328,20 kuna.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset