Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Plenković: Mora se pronaći rješenje za Petrokemiju – Hrvatska – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

18.06.2018.

Sjednica Vlade

Plenković: Mora se pronaći rješenje za Petrokemiju

Četvrtak, 20. travnja 2017.

Premijer Andrej Plenković i današnju je sjednicu Vlade otvorio osvrtom na Agrokor nakon što je upravljanje koncernom preuzeo povjerenik Ante Ramljak.

"Mislim da izvanredni povjerenik dobro poduzima prve korake, snima stanje, postiže dogovore i s vjerovnicima i s dobavljačima, zaposlenici su primili plaće, sustav generira nove prihode. U diplomatskoj komunikaciji Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, Ministarstvo gospodarstva, naša veleposlanstva u susjednim zemljama gdje također postoje dijelovi Agrokorove kompanije, pojasnile su u susjednim državama o čemu se radi, koji je smisao, cilj izvanredne uprave. Ono što čvrsto očekujemo bez ikakvih dilema to je poštovanje vlasništva", rekao je Andrej Plenković. 

Premijer je istaknuo i kako se nakon što je nađeno rješenje za Borovo ono traži i za kutinsku Petrokemiju.

"Bitno je dugoročno rješenje, kao i za Borovo, koje je prije svega podrazumijeva ili pronalazak strateškog partnera dokapitalizacije i održivost poslovanja s obzirom na značaj te kompanije za Moslavinu, za Kutinu i za uopće proizvodnju mineralnih gnojiva", rekao je premijer. 

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset