Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Nastavak pregovora Vlade i sindikata – Hrvatska – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

21.06.2018.

o rastu plaća

Nastavak pregovora Vlade i sindikata

Petak, 16. prosinca 2016.

Danas se treba održati nastavak pregovora sindikata državnih službi i Vlade o rastu osnovice za plaće slijedom rasta BDPa.

Prema najavama predsjednika Sindikata policije Hrvatske Dubravko Jagića iznesenima nakon posljednjeg kruga pregovaranja održanog ovoga tjedna, a koji nije najbolje prošao, oni danas očekuju doznati kakva je konačna ponuda Vlade, koja je zatražila pauzu prije tri dana. Radi se realizaciji sporazuma iz 2009. o rastu osnovice za plaće zaposlenima u državnim službama za šest posto slijedom rasta BDP-a u dva uzastopna tromjesječja za više od dva posto.Pregovori sa sindikativa javnih službi su propali, a oni su nakon toga pozvali premijera da ih primi "ili sazove pregovaračke timove obiju strana kako bi čuo punu informaciju i na temelju toga procijenio tko je doista pregovarao u dobroj vjeri, a tko je onemogućio konsenzus".Odgovor još čekaju. U slučaju da sindikati državnih službi dogovore i potpišu sporazum s Vladom, on će se odnositi i na zaposlene u javnom sektoru.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset