Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Kupnjom Palmolive proizvoda u dm prodavaonicama donirate Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici – Hrvatska – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

20.05.2018.

Postanite čuvar hrvatskih ljepota

Kupnjom Palmolive proizvoda u dm prodavaonicama donirate Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici

Soundset | Srijeda, 16. svibnja 2018.

S ljetom pred vratima,  Colgate Palmolive Adria  i Hrvatska vatrogasna zajednica kreću u zajedničku edukativnu akciju “Budite i Vi čuvar hrvatskih ljepota”  koja za glavni cilj ima podizanje svijesti o požarnim opasnostima. Kampanju su na konferenciji za novinare predstavili predstavnici Colgate Palmolive Adria i    tajnik Operativno-tehničkog stožera Hrvatske vatrogasne zajednice, Mario Starčević.

Ideja za pokretanje ove hvalevrijedne akcije nastala je nakon prošlogodišnje katastrofalne požarne sezone u kojoj smo bili svjedoci nadljudskih napora vatrogasnih snaga u obrani života i imovine naših građana i turista. Prema statističkim podacima, u 2017. godini samo na priobalnom području izgorjelo je 86576 ha, što je povećanje izgorene površine za gotovo 400 % u odnosu na petogodišnji prosjek. Većina požara ugašena je u prva 4 sata od zaprimanja dojave što je dokaz odlične spremnosti hrvatskih vatrogasaca.

Iako su uspješno ugasili brojne požare i spasili ljudske živote, svjedočili smo dotrajaloj opremi koju vatrogasci koriste na intervencijama. Stoga je Colgate Palmolive Adria, uz Vašu pomoć u sklopu akcije “Budite i Vi čuvar hrvatskih ljepota”, odlučio Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici od kupnje svakog Palmolive proizvoda u dm prodavaonicama, u razdoblju od 1.06.2018. do 31.7.2018., donirati dio sredstava kojima će se opremiti i modernizirati vatrogasne postrojbe.

Gotovo 80 % svih požara nastaje kao posljedica čovjekove nepažnje, rekao je Mario Starčević,  tajnik Operativno-tehničkog stožera Hrvatske vatrogasne zajednice, i dodao kako se putem ovakvih akcija značajno podiže svijest građana o odgovornom ponašanju i opasnosti od požara. „Sigurni smo kako će edukativne poruke doći do velikog broja kupaca dm-a i na taj način doprinijeti smanjenju broja požara u novoj požarnoj sezoni“, zaključio je Starčević.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset