Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Kazimir Bačić novi je ravnatelj HRT-a – Hrvatska – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

19.06.2018.

HRT

Kazimir Bačić novi je ravnatelj HRT-a

Petak, 17. veljače 2017.

U Hrvatskom saboru Kazimir Bačić izglasan je za novog ravnatelja HRT-a.

"Mi smo dobili jamstvo, suglasnost, potvrdu da će gospodin Bačić ispuniti ono što je Most zajedno s HDZ-om dogovorio prilikom pregovora o Hrvatskoj vladi, a radi se o našem obećanjem da ćemo pretplatu za HRT spustiti na 65 kuna do kraja ove godine. Nakon te suglasnosti koju smo imali, odnosno potvrde u razgovorima koji su ranije obavljani s gospodinom Markotom, odlučili smo se da ćemo podržati gospodina Bačića za ravnatelja", rekao je Mostov Miroslav Šimić. 

Upitan za navode da Most navodno traži i promjenu čelnog čovjeka Informativno-medijskog servisa, Šimić je kratko kazao da Most nije sklon tome da kadrovira na HRT-u.

HDZ-ovci na Odboru za informatizaciju glasali za Kazimira Bačića, dok je 'mostovac' Hrvoje Runtić bio protiv predlažući Markotu. SDP je bio suzdržan.

Danas je, naime, zadnji rok kada ravnatelj HRT-a mora biti izabran, zato što nakon danas zastupnici idu na stanku do 1. ožujka. S druge strane, prijeti im i vrlo nezgodna situacija ako HDZ ne bude imao većinu. 

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset