Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Hrvatski sabor odbio skinuti imunitete – Hrvatska – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

18.06.2018.

MIP

Opstanak Hrvata u BiH

Hrvatska Srijeda, 08. veljače 2017.

Hrvatski sabor odbio skinuti imunitete

Srijeda, 08. veljače 2017.

Hrvatski sabor potvrdio je odluku Mandatno-imunitetnog povjerenstva (MIP) te odbio skinuti zastupnički imunitet protiv Bože Petrova i Mire Bulja. 

Tako je MIP odbio vođenje kaznenog postupka protiv Petrova i Bulja koju je podigao Tomislav Karamarko tužbom za klevetu. Bivši šef HDZ tužio je Petrova i Bulja za klevetu izrečenu za vrijeme predizborne kampanje krajem 2016. u Zadru. 

"Karamarko je smijenjen jer je uhvaćen u kriminalnim radnjama", odnosno da su "to političke elite koje su izdale nacionalne interese štiteći Karamarka, Sanadera i sve pljačke koje su se ranije događale", tvrdi su Petrov i Bulj.

Karamarko smatra da su iznijeli neistine koje mogu štetiti njegovoj časti i ugledu.

Praksa je MIP-a i Sabora da ne skida imunitet ako se radi o privatnim tužbama, ne i kada to traži državno odvjetništvo ili sud.

Sabor je iz tog razloga 'ostavio' zastupnički imunitet i Miloradu Pupovcu (SDSS) kojega je, također zbog kaznenog djela klevete, tužio privatni tužitelj.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset