Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Hrvatski sabor jednoglasno prihvatio "Škibolin zakon" – Hrvatska – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

21.06.2018.

Sjednica

Hrvatski sabor jednoglasno prihvatio "Škibolin zakon"

Ana Dukić | Petak, 14. srpnja 2017.

Zastupnici su jednoglasno prihvatili Zakon o ništetnosti ugovora o kreditu s međunarodnim obilježjima sklopljenim u RH s neovlaštenim vjerovnikom ili "Škibolin zakon", prenosi tportal . 

Navedeni zakon bi trebao pomoći jjudima koji su dizali kredite u RBA zadrugama.

Odbijen je amandman Peđe Grbina i Gorana Aleksića, koji su tražili da se zakon odnosi i na one koji su ugovore sklopili izvan granica RH, ali sa zadrugama koje su djelovale u Hrvatskoj. Podsjetimo, Vlada je također podnijela 11 amandmana koji su prihvaćeni u izvornom ili pomalo izmijenjenom obliku. Glasanje o zakonu zastupnici su popratili pljeskom.

"Ovaj zakon nastao je kao posljedica ugroze građana, s ciljem da ih se zaštiti i da se zaštiti njihova imovina i narušeni zakonodavni i ustavni poredak. Nastao je radi zaštite javnog i ustavno-pravnog poretka, radi zaštite prava državljana RH i kako bi se zaustavile zadruge koje su na teritoriju nevolašteno obavljale djelatnost kreditnog poslovanja bez dozvola HNB-a, Hanfe, Trgovačkog suda i Ministarstva financija", rekao je Škibola predstavljajući zakon pred zastupnicima.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset