Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Hrvatski poljoprivrednici brane Pravilnik – Hrvatska – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

19.06.2018.

Traže sastanak s premijerom

Hrvatski poljoprivrednici brane Pravilnik

Ana Dukić | Petak, 11. kolovoza 2017.

Ministarstvo poljoprivrede izmijenilo je Pravilnik o inspekcijskom nadzoru i kontroli usklađenosti voća i povrća s tržišnim standardima, međutim Hrvatskoj poljoprivrednoj komori te udrugama poljoprivrednika smatraju da je drastično poskupljenje bilo opravdano, prenosi HRT .

Hrvatski poljoprivrednici smatraju da domaćeg potrošača treba zaštiti i domaći proizvod učiniti konkurentnijim.

"Imamo širu podršku udruga u RH. Smatramo da je ministar Tolušić novim pravilnikom napravio dobar potez. Kroz granice nam dolazi voće i povrće za koje smatramo da ne zadovoljava standarde kvalitete RH i EU-a, a veća kontrola više i košta", rekao je Mato Brlošić iz Hrvatske poljoprivredne komore.

"Svi hrvatski poljoprivrednici su morali proći tečaj i izobrazbu o primjeni herbicida i sve je to koštalo, za razliku od naših susjeda, koji to ne moraju i zato su kontrole važne", dodao je. "Nažalost, premijer je naredio da se pravilnik korigira na 90 kn. Inzistiramo i tražit ćemo da HPK dobiva mjesečno izvješće s granica o provođenju kontrola. Na ovu odluku Vlade utjecaj su imali veliki trgovci, uvoznici, izvoznici i ministri susjednih država. Tražimo da premijer idući tjedan primi proizvođače voća i povrća", poručio je. 

Hrvoje Gregurić iz Zajednice udruga povrćara izjavio je da je bivši ministar Jakovina "najveći je grobar hrvatske poljoprivrede", dok je ministar Tolušić uveo reda i pokušava uvesti. Gregurić je dodao da ne razumije zašto se premijer dodvorava uvozničkim opcijama te da je on uz ministra Tolušića. 

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset