Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 102 milijuna eura za gradnju terminala na Krku – Hrvatska – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

18.06.2018.

Nepovratna sredstva

102 milijuna eura za gradnju terminala na Krku

Petak, 17. veljače 2017.

Koordinacijski odbor Instrumenta za povezivanje Europe (CEF) odobrio je u petak 102 milijuna eura nepovratnih sredstava za izgradnju plutajućeg terminala za ukapljeni plin na otoku Krku. 

Također, još 40,5 milijuna eura odobreno je za hrvatsko-slovenski projekt unapređenja sustava prijenosa električne energije Sincro.Grid.

Ova dva projekta su dio paketa od 18 europskih energetskih projekata vrijednih 444 milijuna eura koji su dobili zeleno svijetlo Europske komisije. Projekt je pozdravio i ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović.

"Danas smo dobili odlične vijesti iz Europske komisije. Za izgradnju LNG terminala na otoku Krku odobreno nam je 102 milijuna eura bespovratnih EU sredstava. To je jedan od najznačajnijih energetskih projekata ne samo na nacionalnoj, nego i regionalnoj i europskoj razini, a to dokazuje i današnja odluka o sufinanciranju. Taj projekt će definitivno podignuti hrvatsko gospodarstvo i hrvatsku industriju, koja će imati priliku razviti nove usluge, nova znanja i nove tehnologije u području LNG-a. Također, sigurnost opskrbe plinom realizacijom tog projekta je neupitno potvrđena, a iskreno vjerujemo da će pojava drugih dobavnih pravaca rezultirati i smanjenjem cijena plina za krajnje korisnike u Hrvatskoj", navode se u priopćenju riječi ministra Dobrovića. 

Početak rada LNG terminala očekuje se u 2019. godini. Ukupna vrijednost projekta procjenjuje se na oko 363 milijuna eura. 

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset