Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Košarkaši započeli s pripremama – Sport — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

22.05.2018.

EuroBasket

Umirovio se Vladimir Kličko

Sport Četvrtak, 03. kolovoza 2017.

Košarkaši započeli s pripremama

Ana Dukić | Utorak, 01. kolovoza 2017.

Hrvatski košarkaši okupili su se u Zagrebu koja od utorka u Svetom Martinu započinje jednomjesečne pripreme za nastup na Europskom prvenstvu, prenosi HRT .

Bojan Bogdanović rekao je kako otkazi pojedinih igrača nisu pogodili momčad koja je povratkom nekolicine veterana dobila na kvaliteti 

"Mislim da nas nijedan otkaz niti najmanje nije pogodio. Ja niti jedne sekunde niti žalim, niti mi je krivo što su ti igrači otkazali. Mislim da smo s ovih par veterana, sa Žorićem, Tomasom i Popovićem, dobili jednu širinu koja nam je možda i falila prošle godine u tim presudnim minutama i ja se nadam da će nam donijeti ono što od njih i očekujemo", izjavio je Bojan Bogdanović na konferenciji za novinare u zagrebačkom hotelu Panorama, nakon koje su se reprezentativci prvo zaputili na Mirogoj te tamo položili vijence na grobove košarkaških velikana i stanovnika Kuće slavnih Krešimira Ćosića i Dražena Petrovića, a potom nastavili prema Svetom Martinu na Muri, gdje će se u prvom dijelu pripremati do 7. kolovoza i odlaska na pripremni turnir u Francuskoj.

Kapetan reprezentacije Roko Ukić već je 12 godina u puno reprezentativnom pogonu, ali nije se zasitio igranja u nacionalnom dresu.

"Uvijek je lijepo vidjeti reprezentativne suigrače nakon dužeg vremena i upustiti se u neku novu avanturu koja je ispred nas. Malo kasnimo u odnosu na druge pa ni sami ne znamo kako će to izgledati na ovim prvim turnirima, ali nadamo se da ćemo biti pravi kad to bude najpotrebnije i da ćemo napraviti nešto s čim mi osobno možemo biti zadovoljni. Ako to uspijemo, onda će i svi drugi biti zadovoljni."

Izbornik Aleksandar Petrović zadovoljan odazivom tri veterana. 

"Kostur reprezentacije se zna. To je onaj kostur koji je prošle godine sjajno odradio Torino, koji je osvojio skupinu na olimpijskim igrama i za jednu loptu nije bio u zoni medalja. S druge strane, sva tri veterana odazvali su se na ciljane stvari, nakon jednog telefonskog poziva. Veterani nam trebaju donijeti stabilnost. Može se dogoditi da u jednoj utakmici ne zaigraju, a da na drugoj daju ruku i budu tu kad je najpotrebnije", istaknuo je Petrović. 

Europsko prvenstvo započinje 31. kolovoza, a završava 17. rujna.

U borbi za mjesto među 12 igrača koji će predstavljati Hrvatsku na ovom prvenstvu, izbornik Aleksandar Petrović na raspolaganju ima 14 košarkaša, a to su: Roko Leni Ukić (Cedevita), Marko Popović (Fuenlabrada), Krunoslav Simon (Anadolu Efes), Dominik Mavra (Joventut), Bojan Bogdanović (Indiana Pacers), Marko Tomas (Cedevita), Filip Krušlin (Cedevita), Ivan Ramljak (Cedevita), Dario Šarić (Philadelphia 76ers), Dragan Bender (Phoenix Suns), Tomislav Zubčić (Trabzonspor), Darko Planinić (Dinamo Sassari), Luka Žorić (Cibona) i Ivan Buva (Istanbul BBSK).  

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset