Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Biciklistička utrka "Tour of Croatia" – Sport — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

18.06.2018.

Kroz cijelu Hrvatsku

Biciklistička utrka "Tour of Croatia"

Nedjelja, 16. travnja 2017.

Treću godinu zaredom održava se Tour of Croatia, biciklistička utrka koja traje od utorka do nedjelje. Ovogodišnje izdanje još je zahtjevnije.

"Zato što ima dva brdska cilja, Učku i Biokovo. Što se samih etapa tiče, utrka počinje u Osijeku i ta prva etapa završava u Koprivnici. Nakon toga cjelokupna organizacija seli u Trogir, tamo kreće druga etapa s 23 kilometra i tu je već ta etapa koja može donijeti veliku razliku u poretku jer završava na Biokovu", rekla je Morana Tuškan iz organizacije. 

Trasa je duža od 1000 kilometara, a ovo su posljednje četiri etape.

"Treća etapa vozi se između Imotskog i Zadra, četvrta između Crikvenice i Umaga. Nakon toga dolazi pretposljednja, peta etapa koja ponovno donosi nova sportska uzbuđenja jer je cilj na Učki, ona počinje u Poreču, dakle Poreč-Učka je peta etapa i šesta etapa je posljednja, starta u Samoboru, a završava u Zagrebu na Trgu svetog Marka gdje će se održati i svečano proglašenje pobjednika", objasnila je Morana Tuškan. 

Utrka će se emitirati u 177 zemalja svijeta i na njoj će biti prisutna značajna biciklistička imena. 

"Dolazi i prošlogodišnji pobjednik Vincenzo Nibali, isto tako vraća se nakon ozljede Giacomo Nizzolo. Naše predstavnike predvodi prošlogodišnji pobjednik Tour of Croatia Matija Kvasina, Kristijan Đurasek, Radoslav Rogina i Emanuel Kišerlovski", rekla je Morana Tuškan. 

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset