Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Život na repeat – Skener — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

22.06.2018.

SOUNDSET SKENER

Život na repeat

Dajana Kruneš | Srijeda, 14. lipnja 2017.

"Život na repeat" – tako bih smo mogli opisati život u Hrvatskoj. Dani, mjeseci, godine, kao da su iste. Mijenjaju se jedino godišnja doba, ali špranca življenja, ponašanja uvijek ista. 

Za potvrdu ne trebamo zagrebati duboko u prošlost jer u isto vrijeme lani, dok se narod mučio sa ljetnim vrućinama, a novinari sa vrućeg asfalta izvještavali kako se moramo držati hlada i piti puno tekućine, Tomislav Karamarko pokušavao je srušiti građevinu Tihomira Oreškovića. U realizaciji plana nadao se tada pomoći SDP-a, ali nije išlo, pa je na kraju on izletio.

Sličan scenariji, ali sa pokojim novim likom gledamo i ovog ljeta. Ministri dolaze i odlaze, potpredsjednici Vlade i Sabora smijenjuju se kao od šale. Do jučer ljuti protivnici, postaju najbliskiji partneri. HDZ tresu unutarstranačke podjele, SDP i njegovo milo dijete šute.

Tko pije, a tko plaća, nemamo pojma. Samo znamo, da dok se sve i jedna gospodarska grana bori sa nedostatkom radne snage, pretendanata na državničke pozicije nikada ne manjka. Lijepu poruku nam šalju, nema šta. Dakle, buduće generacije, ako želite raditi, bitno je vježbati rektalni alpinizam i da vam obraz bude deblji od džona. Primjera iz prakse neće nedostajati.

Ali neka nam je, možda smo mi ti koji smo ludi i sve se ovo ne događa nego smo u priči kojoj nema kraja, gdje se svaki dan budimo i ponavljamo iste greške i isto ludilo. Tko će nas probuditi? Ma nije više ni važno, ljeto je i treba ići na more. Taman da se malo rashladimo jer ovo je "život na repeat".

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset