Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Vječni gradonačelnik - Milan Bandić – Skener — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

23.06.2018.

Soundset skener

Vječni gradonačelnik - Milan Bandić

Davor Rendulić | Ponedjeljak, 05. lipnja 2017.

Poslušaj

00:00min

Drugi krug lokalnih izbora obilježio je jedan lapsus HDZ-ovog gradonačelnika Metkovića koji je u javljanju uživo za HRT-e rekao "Pričekajmo da Porezna uprava objavi konačne rezultate" misleći naravno na Državno izborno povjerenstvo.

No, izvjesni Dalibor Milan tvorac ove pod tremom i uzbuđenjem možda i povijesne rečenice nije bio ni svjestan koliko je u pravu. Jer da Porezna uprava, odnosno porezna inspekcija radi svoj posao veliki dio sudionika ovih izbora ne bi glasao u svom sadašnjem mjestu stanovanja već u Remetincu ili Lepoglavi. 

Ovo je ipak bio najvažniji praznik demokracije jer se održava svake četiri godine, za razliku od parlamentarnih izbora koji su svakih šest mjeseci do godine dana, a mogući su čak i preko ljeta.

A ljeto u Zagrebu kao da je već počelo kada se gleda koliko je ljudi izašlo na izbore. Tek nešto više od 41% glasača što znači da je za Milana Bandića glasovalo oko 21%, i kad se pridoda još 59% koji nisu izašli, ispada da Bandića u metropoli podržava ili nema ništa protiv njega čak 80% građana.

Ipak, presudan gol u 90 minuti bio je osvjetljenje Hendrixovog mosta. I dok najveći ljubitelj fontana grabi prema svome 100. jubilarnom vodoskoku, očito će u ovom mandatu svi mostovi preko Save svijetliti kao Las Vegas, a Mile Fontana promijenit će svoj nadimak u Mile voli disko! I dok tako 80% Zagrepčana smatra kako su neonska svjetla bolja od Mraka pa bio on začinjen i Taritašom ne sumnjam da će glasačko tijelo koje je ukralo šahtove i vijeke nakon otvaranja Domovinskog mosta, ovoga puta maznuti žarulje s Hendrixovog.

Jedva čekamo da Most Mladosti zasvijetli, kao i vlak na Željezničkom mostu, kada prolazi npr. autobus pun Nevistića koji idu na posao u gradsku upravu. To će biti svjetska atrakcija jer će se blještavilo glavnog grada Hrvatske moći će vidjeti i iz svemirske stanice Mir.

Bilo bi još bolje da zasvijetli i gradska uprava kada neka nova afera pogodi vječitog gradonačelnika ili kada se on krene bahatiti gradskim novcem. Jedno je sigurno. Iduće četiri godine u Zagrebu bit će samo veselo, jer naš Mile baš jako voli disko.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset