Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Noćenje u šatoru za 150 kuna – Skener — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

22.06.2018.

Soundset skener

Sve nas je manje

Skener Utorak, 27. lipnja 2017.

Noćenje u šatoru za 150 kuna

Davor Rendulić | Ponedjeljak, 26. lipnja 2017.

Poslušaj

00:00min

Iako još nismo zakoračili u srpanj turistička sezona u Hrvatskoj u punom je jeku.

I dok su neki uredili vile i apartmane, on nešto manje bogatiji, ali vrlo snalažljivi, turistima iznajmljuju adaptirane, često loše, garaže ili čak i štale.

Ali snalažljiva Veronika iz Splita postala je pravi hit na Airbnb-u iznajmivši ni manji ni više nego šator za dvoje na svom balkonu, a noćenje naplaćuje 150 kuna. Turisti se mogu koristiti kuhinjom, kupaonicom i wc-om, a dobiju na korištenje čak i dva mala ručnika. 

S obzirom na to da je Split posljednjih godina postao pravi mamac za turiste, najviše za one mlađe, sobu u gradu pod Marjanom nemoguće je naći, pogotovo ne za jednu noć, pa je genijalna Veronika svoj balkon popunila sve do 4. prosinca.

Nakon ovoga, već vidim kako se iznajmljuju podrumi u kojima se drže drva, prostorije u zgradama gdje se održavaju sastanci stanara, a i toplinske stanice mogle biti postati turistička Meka s jednom zvjezdicom. 

I dok se Hrvati snalaze na sve moguće načine, kako da prežive, a mnogi i lijepo zarade, naša država kao da se trudi da ono što su izgradili što lošije održava ili uopće ne koristi. Nije bez vraga narod smislio izreku: Nije bogat onaj koji ima, nego onaj koji zna održavati.

I umjesto da se ponaša u maniri pravog gospodara, ova država ono što ima ostavlja da propadne. 

Iako su mi sugovornici bili mnogi ministri iz raznih Vlada svakoga tko bi od njih došao u Vjesnikov neboder u Zagrebu, gdje je i naše sjedište, pitao bi koja je sudbina ovog zdanja čiji je arhitekt Antun Ulrich. I svatko od njih dao bi mi svoje viđenje situacije, ali konkretnog odgovora ni za lijek. A za to vrijeme većina nebodera od 16 katova izgleda kao da je vrijeme stalo u kasnim 70-tim godinama prošlog stoljeća. Na žalost Vjesnikov neboder nije jedini ovakav slučaj u zemlji.

Na kraju zaključak se sam nameće. Da je gospođa Veronika s početka priče koja uspješno renta šator na svom balkonu u posljednjih 25 godina vodila računa o državnoj imovini, siguran sam da gore stanje od sadašnjeg ne bi bilo.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset