Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Važno je imati ispravno prezime – Skener — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

21.04.2018.

Soundset skener

"Rat spolova"

Skener Srijeda, 08. ožujka 2017.

Važno je imati ispravno prezime

Davor Rendulić | Utorak, 14. ožujka 2017.

Ovoj našoj zemlji ništa nije prijetnja, ni recesija, ni glad, ni poplave, suše, požari ni ratovi. Najveća prijetnja su joj političari.

Postalo je potpuno normalno i više se tome na žalost nitko i ne čudi da se poslovi u nekoj gradskoj tvrtki, u bilo kojem gradu ili općini, dobivaju isključivo preko političkih veza. Bez obzira tko je na vlasti.

Najnoviji primjer je čak šest članova obitelji ili osoba bliskih predsjedniku splitskog SDP-a Darku Pariću. On je među ostalim u gradske tvrtke uspio zaposliti svog oca i to u 62. godini u Gradskom prometu, zatim brata svoje supruge, kuma svog prvog djeteta te oca ženine kume.

No, iako se nakon ovoga neki u nevjerici križaju, Parić je mala beba prema već legendarnom zagrebačkom pročelniku Službe za mjesnu samoupravu Zoranu Nevistiću. Da su svi njegovi rođaci ili tazbina na burzi rada, komotno bi mogli zatvoriti Zavod za zapošljavanje, jer bi Hrvatska postala jedina zemlja na svijetu bez nezaposlenih. Da i ono malo Kineza koji su zalutali kod nas svoje prezime promjeni u Nevistić i njih bi zaposlio.

Tako skoro da nema osobe koja se preziva Nevistić, a živi u Zagrebu da ne radi na adresi Trg Stjepana Radića 1 gdje je sjedište gradske uprave.

Zaposlio je Nevistić tamo svoju ženu, pa onda naravno i šogoricu, a očito je topla srca i prema svojoj dječici, pa je zaposlio starijeg sina i njegovu ženu, a uskoro će kažu zaposliti i onog mlađeg. Nije Nevistić zaboravio i širu rodbinu. Zato je čim mu se nećak javio zaposlio i njegovu ženu u Zagrebparkingu. Sveukupno njih devetero!

Ministar Goran Marić najavio je nakon afere s isplatama dnevnica, da će Ministarstvo državne imovine provjeriti kakvo je stanje u državnim tvrtkama zbog mnogih priča o isplatama bonusa, visokim troškovima reprezentacije i službenih putovanja.

No, postavlja se pitanje tko će i na koji način spriječiti nepotizam?! Možda bi najbolje bilo da taj posao daju nekome tko u tome ima iskustva i tko se preziva Parić ili Nevistić!

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset