Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Učiti, učiti i samo učiti – Skener — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

20.06.2018.

SOUNDSET SKENER

Dobitna srećka

Skener Petak, 13. siječnja 2017.

Nepotizam - što je to?

Skener Ponedjeljak, 09. siječnja 2017.

Učiti, učiti i samo učiti

Dajana Kruneš | Četvrtak, 12. siječnja 2017.

Ante Đapić, Asim Kurjak, Milijan Brkić, Snježana Bagić, Pavo Barišić. Političar, liječnik u mirovini, potpredsjednik Sabora, sutkinja Ustavnog suda, ministar obrazovanja. Rekli bismo na prvu, sudeći po titulama, fini, obrazovani ljudi. Zanimanja različta, ali ipak sve ih jedna nit spaja.

Znate koja? Vole desni klik mišom, pa funkciju COPY PASTE. Vole tuđe znanje podvaliti kao svoje, pa se bore s optužbama da su plagijatori. Zadnji u nizu evo nam je ministar, ni više ni manje, nego znanosti i obrazovanja za kojeg je saborski odbor za etiku donio odluku da je njegov znanstveni rad plagijat.

Odluka je tu, ali hoće li biti kažnjen, to je pitanje. Političku odgovornost i moral na Markovu trgu nisu školovali. A zbog slučaja Barišić, i inih drugi poput Sanadera, Mamića, stalno se pitamo – može li čovjek, ukoliko ima dovoljno novaca i na nekoj je poziciji, raditi što hoće.

Naime, znamo za slučajeve ljudi koji su imali teže zdravstvene probleme i naučili kako briga o zdravlju u Hrvatskoj ima jednu zaobilaznu i puno veću cijenu, izraženu u eurima. Ukoliko ste se okuražili ući u poduzetničke vode nerijetko vam za riješavanje poslova treba kojekakva veza i vezica u poreznoj upravi, na sudu, što naravno ima svoju cijenu, isto u eurima. Malo prije spomenuta imena pokazuju i kako u Hrvatskoj nije lako ni završiti fakultet. Ista je stvar i u politici – osvajanje mandata shvaća se kao osvajanje plijena. Plijena koji oslobađa bilo kakve odgovornosti, a ni o ostavkama se na tim pozicijama ne razmišlja.

Ali kad smo već kod teme poslova i fotelja ima jedna odlična vijest za sve nas i nije šala: kompanija za krstarenje Royal Caribbean traži "profesionalnog čovjeka za odmor". Njegov posao bit će putovati po egzotičnim mjestima i objavljivati fotke. Uvjet – originalnost na Instagramu i pričanje priča. Kada je riječ o ovom zadnjem tu Hrvati, uvjereni smo, pobjeđuju svaku konkurenciju. Majstori smo priča, a za diplomu ionako nitko ne pita.  

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset